Cum se manifesta oboseala? – Episod de initiere

Cum se manifesta oboseala? – Episod de initiere

Ocupat, mereu pe fuga, se pare că tot mai mulți dintre noi se confruntă în mod obișnuit cu oboseala cronica. Pentru mulți oameni, aceștia iau acest lucru doar ca parte a vieții moderne, dar pentru alții impactul poate fi îngrozitor și poate avea un efect grav asupra sentimentului lor de bunăstare, sănătate și productivitate. În acest articol, voi împărtăși câteva din cele mai frecvente cauze ale oboselii și oboselii constante și vă va oferi pașii de orientare și de acțiune pe care îi puteți lua pentru a depăși unele dintre simptomele oboselii.

CUPRINS

 • De ce mă simt obosit?
 • Simptomele oboselii
 • Cauzele oboselii
 • Cauzele medicale ale oboselii
 • Stil de viață legate de cauze de oboseală
 • La locul de muncă legate de cauze de oboseală
 • Cauzele psihologice ale oboselii
 • Cum să rezolvați oboseala constantă.

Oboseala este oboseala extrema rezultata din efort fizic sau fizic sau boala. Este o reducere a eficienței unui mușchi sau a unui organ după o activitate prelungită. Poate afecta pe oricine, iar majoritatea adulților vor avea parte de oboseală la un moment dat în viața lor. Pentru mulți oameni, oboseala este cauzată de o combinație de stil de viață, probleme sociale, psihologice și de bunăstare generală, mai degrabă decât o condiție medicală care stau la baza.

Deși oboseala este uneori descrisă ca oboseală, este diferită doar de a vă simți obosit sau somnoros. Toată lumea se simte obosită la un moment dat, dar acest lucru este de obicei rezolvat cu un pui de somn sau câteva nopți de somn bun. Cineva care este somnoros se poate simți, de asemenea, revigorat temporar după exerciții. Dacă aveți suficient somn, o alimentație bună și exercitați în mod regulat, dar totuși vă este greu să vă îndepliniți, să vă concentrați sau să fiți motivat la nivelurile dvs. normale, este posibil să aveți un nivel de oboseală care necesită investigații suplimentare.

Simptomele oboselii

Oboseala poate provoca o gamă largă de simptome fizice, mentale și emoționale, inclusiv:

 1. oboseală cronică, epuizare sau somnolență
 2. blocari mentale
 3. lipsa de motivatie
 4. durere de cap
 5. ameţeală
 6. slabiciune musculara
 7. reflecții și răspunsuri încetinite
 8. reducerea deciziilor și judecata
 9. starea de spirit, cum ar fi iritabilitatea
 10. afectată de coordonarea „hand-to-eye”
 11. reducerea funcției sistemului imunitar
 12. vedere încețoșată
 13. probleme de memorie pe termen scurt
 14. concentratie slaba
 15. capacitatea redusă de a acorda atenție situației la îndemână.