Comunicarea in era digitala

Comunicarea in era digitala

Interactiunea digitala face mai dificila socializarea in viata reala. Potrivit cercetarilor, de obicei, putem gestiona in jur de 150 de prieteni in orice moment. Aceasta include reteaua dvs. sociala online. Poate ca pentru a va completa lipsa de interactiune sociala, v-ati introdus in diverse comunitati online. Aceste comunitati invata acel spatiu in creierul tau.

Scalati-va prezenta online si incepeti sa va retrageti din mediul social. Nu trebuie sa renuntati in totalitate, dar trebuie sa impuneti cateva limitari in ceea ce priveste cantitatea de viata pe care o consuma. La inceput, acest lucru se va simti ciudat, iar nivelul de singuratate va creste. Dar acesta este un sentiment temporar care va va oferi combustibilul necesar pentru a va face prieteni in lumea reala.

Ati gasit vina in toata lumea pe care o intalniti. Poate va sabotati potentialele prietenii. Poate ca aveti probleme in a va face prieteni in sau dupa cei 40 de ani, deoarece ati petrecut cea mai mare parte din viata dvs. adulta impingand oamenii departe. Ai vreun traumatism in trecutul tau? Ati fost ars de prietenii in trecut? Luati ceva timp pentru a va auto-evalua. Adresati-va problemelor pe care le-ati impinge pe oameni sau gasirea de vina in altele. Du-te la un terapeut si lucrati prin aceste probleme cu cineva care este instruit sa ajute oamenii.

Incercati sa va protejati impotriva ranirii din nou. Acest lucru merge mana in mana cu motivul anterior. Daca ati avut o prietenie goala acru in trecut, veti fi skittish despre a face noi prieteni. Ne temem sa repetam durerea unei relatii anterioare nereusite, fie ca este vorba de romantism sau de altfel. Acesta este un alt lucru pentru a lucra cu un terapeut. Fiti dispusi sa faceti noi riscuri sau incercarile dvs. de a face prieteni noi s-au terminat inainte de a incepe.

Timpul tau este limitat. Poate ca esti prea ocupat sa-ti faci prieteni noi. Poate ca esti fortat sa lucrezi doua locuri de munca si sa gestionezi toate celelalte responsabilitati din viata ta. Daca acesta este cazul, atunci trebuie sa analizati ce domina timpul si de ce. Faceti o lista a lucrurilor pe care trebuie sa le faceti intr-o saptamana. Poate ca traiesti dincolo de mijloacele tale. Cea mai buna modalitate de a economisi timp si bani este sa va reduceti viata, astfel incat sa puteti elibera resurse pentru alte activitati.

Cu cat sunteti mai in varsta, cu atat mai dificila este sa va bucurati de petrecerea timpului cu oameni pe care nu ii cunoasteti. Cand sunteti tineri, o mare parte din entuziasmul de a face lucrurile este in faptul ca este prima data cand le faceti. Cand ajungeti la varsta de 40 de ani, nu puteti face nimic pe care nu l-ati experimentat deja. Va provoc sa vedeti lumea prin ochi proaspeti. Practica schimbarea perspectivelor tale asupra lucrurilor. Ascultati comedie, podcasturi si carti audio care va inalta si va schimba viziunea asupra lumii. De multe ori o lipsa de emotie vine de la a fi blocat in aceleasi modele pentru prea mult timp. Este timpul sa scuturam lucrurile putin si sa facem schimbari.

Viata ta nu este la fel de interesanta ca atunci cand aveai 20 de ani. Cercul dvs. social este, de obicei, la fel de mare ca si cum o sa obtineti, deoarece aveti atatea fier de calcat in foc. Pe masura ce imbatraniti, lucrurile incep sa se regaseasca intr-o rutina. Suntem creaturi de obicei, iar acest obisnuit ne poate face viata plictisitoare. Cel mai bun mod de a va schimba perspectiva si de a va face viata mai interesanta este calatoria spre noi locuri.

Cand iti refaceti bugetul, deschideti o categorie pentru calatorie. Efectuarea de prieteni la 40 de ani poate fi intimidanta si infricosatoare. Scopul dvs. este de a face o aventura. Consultati-o ca o noua provocare si incepeti sa abordati motivele pe care le-ati indepartat de la oameni. Acest lucru va face viata (si dumneavoastra) mai interesanta. Nu va fie frica sa va asumati un risc. O viata noua te asteapta!