Viata sociala, un tabu pentru adulti

Viata sociala, un tabu pentru adulti

Lipsa educatiei privind prietenia si aptitudinile sociale te pot pune la grele incercari. Daca te uiti in online, exista multe bloguri pentru a ajuta oamenii sa gaseasca relatii, dar exista putini care se adreseaza prietenilor. Sfatul pe care cineva il poate oferi pentru a face relatii mai bune nu se aplica neaparat in a face prietenii mai bune. Una dintre cele mai bune resurse pentru a face prieteni este un clasic atemporal: cum sa castigi prieteni si sa influentezi oamenii.

Cand sunteti mai in varsta, este nevoie de mai multe lucruri in comun pentru a va face prieteni. Cand erai copil, era mult mai usor sa faci prieteni. Trebuia sa gravitati spre oricine care avea ceva in comun cu voi. Daca ati jucat fotbal, majoritatea prietenilor dvs. au fost, probabil, jucatori de fotbal. Daca erai majoreta, majoritatea prietenilor tai probabil ca faceau parte din echipajul tau.

Acum ca sunteti mai in varsta, va dati seama ca compatibilitatea este importanta in orice tip de relatie sociala. Acesta este motivul pentru care cel mai bun plan de actiune este sa va alaturati cluburilor si sa va oferiti voluntar pentru lucrurile care va intereseaza. Acest lucru va permite sa socializati cu oameni carora le pasa de aceleasi lucruri pe care le faceti.

Frica de a ajunge la altii s-ar putea sa te ajunga… ea pe tine! Exista un anumit tip de mandrie care ne impiedica sa ajungem la altii atunci cand avem nevoie de ele. Ne este frica de respingere si ne temem de judecata altora. Stabiliti obiectivul de a vorbi cu cel putin o persoana noua in fiecare zi.

Nu ai de ce sa vorbesti? Acesta este, de obicei, un semn pe care trebuie sa-l aduceti in viata. Daca aveti prea putine lucruri de spus, este posibil sa aveti timp sa abordati motivele. Te-ai concentrat atat pe munca pe care ai uitat sa o bucurezi de viata ta? De asemenea, este util sa intelegeti ca nu trebuie sa vorbiti constant pentru a va bucura de compania cuiva. Cand dormiti cu oamenii potriviti, puteti impartasi confortabil tacerea.

Oamenii sunt mai mult in calea lor. Potrivit psihologilor, oamenii nu se schimba mult dincolo de cei 30 de ani. Acest lucru ar putea insemna ca, daca ati petrecut o perioada semnificativa parte din viata dvs. adulta sau fara prieteni, poate fi mai dificil sa va faceti prieteni in la 40 de ani. De fapt, va puteti reinventa in orice fel doriti. Incepeti prin a face mici schimbari in viata voastra. Modificati modul in care conduceti la treaba. Fa ceva ce n-ai face in mod normal. Pastrati-va mintea deschisa la noi posibilitati si ajungeti la ele ori de cate ori puteti.

Nu va faceti disponibili altora, totusi. Cat de des te invita oamenii sa faci lucruri si le spui ca nu? Nu veti face prieteni noi daca nu va imbratisati noi oportunitati. Incepeti sa spuneti da acestor invitatii, chiar daca nu va place foarte mult persoana care va invita. Acest lucru va va deschide noi oportunitati care vor duce in mod inevitabil la crearea de noi prieteni.
Nu aveti suficienti bani pentru a iesi in oras? Cand platiti un proiect de lege, alocati o parte din acest nou venit pentru scopuri sociale. Asezati-l intr-un cont de economii si utilizati-l numai pentru ocazii sociale. Aptitudinile tale sociale sunt invechite, deci trebuie sa actionezi in acest sens. Daca nu ati mai fost pe o perioada de timp, s-ar putea sa va simtiti ca si cum abilitatile sociale sunt invechite. S-ar putea sa nu ai avut niciodata o viata sociala. Indiferent de situatia dvs., exista o singura modalitate de a o depasi. Trebuie sa fii dispus sa esuezi si sa arati prost. Trebuie sa fii dispus sa iei sanse. Singura modalitate de a va imbunatati abilitatile sociale este de a practica in situatii sociale reale. Luati in considerare utilizarea unui grup precum meetingup.com pentru a ajuta la imbunatatirea abilitatilor sociale.