De ce este mai greu sa iti faci prieteni dupa 40 de ani?

De ce este mai greu sa iti faci prieteni dupa 40 de ani?

Nu conteaza cat de in varsta sunteti, este intotdeauna o provocare sa va faceti prieteni. Cand ajungi la varsta de mijloc, cu toate acestea, poate fi foarte descurajanta. Nu numai ca va confruntati cu hangouturile tipice pe care oamenii le au (adica temandu-se de ceea ce altii se vor gandi la ele), dar adaugati o viata in care aveti prieteni care vin si se duc din viata ta.

A-ti face prieteni la 40, 50 sau 60 de ani trebuie sa fie intimidant si infricosator?

Nu trebuie sa fie, dar ar trebui sa ne uitam la unele dintre motivele pentru care este dificil si sa gandim cum sa le depasim. Iata primele 17 motive pentru care este greu sa faci prieteni dupa 40 de ani.

1. Oamenii sunt ocupati cu familia lor.

Probabil motivul principal pentru care este dificil sa-ti faci prieteni dupa varsta de 40 de ani este ca pana la acel moment in viata lor majoritatea oamenilor au alte angajamente. Persoanele de 40 de ani au in mod obisnuit copii mai mari (adolescenti) si acesti copii au tendinta de a cere o multime de timp. Deci, daca nu sunteti implicati in aceleasi lucruri in care sunt implicati acesti parinti, poate fi extrem de dificil sa gasiti oamenii cu care va imbogatiti varsta.

O modalitate de a depasi acest obstacol este de a se oferi voluntar sa faca lucrurile in care sunt prezente aceste familii. Daca parintii adolescentilor isi iau copiii la sport si la alte evenimente sociale, atunci se angajeaza sa coacha sau sa ajute la aceste evenimente. S-ar putea sa te simti ciudat sa faci asta la inceput (mai ales daca nu ai copii), dar cand te implici, acele sentimente se vor disipa.

2. Cercurile sociale ale poporului rar se schimba dupa 30 de ani.

Studiile au aratat ca, atunci cand oamenii ajung la varsta de 30 de ani, incep sa aprecieze calitatea de prietenie in raport cu cantitatea. Odata ce cercurile lor sociale se diminueaza, oamenii se stabilesc pentru mai putine prietenii. In calitate de outsider pentru acele cercuri sociale, poate fi mai intimidant sa „patrundeti” intr-un cerc social deja stabilit.

Cea mai buna modalitate de a aborda acest lucru este sa va alaturati unor cluburi sau unor activitati care se potrivesc personalitatii si intereselor dvs. Gasiti un motiv comun pentru a veni impreuna cu acesti oameni si veti deschide usa unor prietenii de calitate mai bune.

3. Niveluri mai inalte ale individualismului.

Cercetarile cantitative existente sugereaza ca oamenii devin din ce in ce mai individualisti, materialisti si narciscisti. Reprezentantii generatiei Millennials sunt in crestere de multe din tendintele sociale din trecut din cauza acestui sens al individualismului. Oamenii petrec din ce in ce mai mult timp online si, prin urmare, pastreaza-se pe ei insisi.

O modalitate de a aborda aceasta problema este gasirea propriului dvs. simt al individualismului. Cunoaste-te pe tine insuti. Invatati sa fiti fericiti pe cont propriu, astfel incat sa nu va intalniti ca fiind agitati in interactiunile sociale.