Cum sa iti indrepti parul fara sa il deteriorezi

Cum sa iti indrepti parul fara sa il deteriorezi

Tocmai ai achizitionat o noua placa de creponat parul? Sau ai o noua placa de indreptat? Trebuie sa stii ca indreptarea poate deteriora parul daca este facuta necorespunzator. Ai grija de parul tau, urmand instructiunile furnizate. Utilizarea necorespunzatoare iti va deteriora parul si il va arde.

Iata care sunt pasii de urmat pentru a-ti indrepta parul fara sa il ranesti:

1.Asigura-te ca parul este complet uscat

Parul umed si aparatele fierbinti nu se amesteca. Desi este un lucru bine stiut, multi oameni incearca indreptarea parului umed- ceea ce este periculos. Doresti sa iti fierbi parul? Nu credem asta.

2.Obtine un protector de caldura corespunzator

Serurile sunt de obicei cele mai bune pentru ca ajung direct in par, desi daca ai auzit de un spray de calitate, il poti incerca. Freaca protectorul de caldura de-a lungul parului si acorda-i timp sa se absoarba, asigurandu-te ca este aplicat uniform.

3.Incalzeste placa de par

Alege o temperatura de care ai nevoie absolut. Pentru persoanele cu par drept sau ondulat, nu ai nevoie sa incalzesti placa de par pana la 200 de grade-180, 150, este in regula. Numai persoanele cu par foarte gros si cret ar trebui sa incalzeasca placa la 200 de grade.

4.Incepe de la radacini si avanseaza treptat in jos

Cu cat avansezi mai lent cu atat iti vei indrepta tot parul mai repede, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa treci prin fiecare sectiune de nenumerate ori. Incearca sa nu treci peste fiecare sectiune de par mai mult de 5 ori. Daca doresti sa o faci cel mai eficient, fixeaza placa de par pe partea superioara a acelei bucati, numara incet pana la zece sau cincisprezece secunde, apoi mut-o pana cand ajungi pana la sfarsit. Procesul dureaza mai mult, dar este mult mai eficient.

5.Aplica gel sau spray de par pentru a iti pastra parul ferm

Un ser/spray pentru mentinerea firelor de par drepte este de recomandat. Cu cat lucrezi mai mult la mentinerea cat mai indelungata a parului drept, cu atat mai rar trebuie sa il indrepti si astfel reduci riscul deteriorarii.