De cat de mult spatiu aveti nevoie pentru o insula de bucatarie?

De cat de mult spatiu aveti nevoie pentru o insula de bucatarie?

Insulele de bucatarie sunt o caracteristica foarte cautata – aproape noua din zece clienti isi doresc asta la prima lor intalnire de proiectare. O structura insulara planificata poate permite un flux de lucru fara probleme si ofera un spatiu confortabil pentru prepararea si gatitul produselor alimentare. Insulele ofera, de asemenea, frecvent spatiu pentru mese, lucru si depozitare.

Dar, in timp ce un aspect bine planificat ofera multa placere, o insula prost planificata poate fi o sursa de frustrare. Acest lucru este valabil in special daca nu exista suficient spatiu pentru ca o insula sa incapa in bucatarie.

O marime nu se potriveste tuturor. Cand vine vorba de insulele de bucatarie, nu presupune ca daca bucataria ta este mica, o insula nu va fi posibila sau ca nu poti include optiunile pe care le vrei. Exista multe posibilitati de a obtine un asemenea design, chiar si in cazul in care spatiul este limitat.

Daca vrei sa obtii si mai mult spatiu, produsele incorporabile sunt o optiune foarte buna pentru bucataria ta. O plita incorporabila sau o hota incorporabila te pot ajuta sa folosesti fiecare centimetru din bucatarie si sa o poti reamenaja cum iti doresti. Hota incorporabila este un produs care se integreaza efectiv in mobilier, lasandu-ti spatiu pentru multe alte lucruri, inclusiv pentru realizarea insulei dorite.

Pentru instalarea unei insule de bucatarie, o reamenajare este necesara, deoarece aceasta are nevoie de anumite distante pentru a permite circulatia in conditii de siguranta si confort. Este important sa fiti atenti la distanta dintre insula si mobilier, astfel incat fiecare sertar sa se poata deschide asa cum trebuie, fara obstructie.

Insulele pot varia in functie de marime si de forma, insa dimensiunea minima recomandata a unei insule de bucatarie fixa este de aproximativ 40 de centimetri .

Planificati o insula de bucatarie multifunctionala. O insula de bucatarie intr-un spatiu mic poate fi extrem de eficienta daca este planificata inca de la inceput ca statie de lucru multifunctionala. O insula cu scaune, zone de depozitare si spatiu de lucru este o optiune foarte buna pentru o incapere mai redusa. Este important sa invatati sa maximizati foarte bine spatiul si sa va satisfaceti toate nevoile. Cu ajutorul unei hote incorporabile sau a altor produse din aceasta categorie, puteti obtine rezultatele mult dorite. Cel mai important este sa tineti cont de dimensiunile spatiului, dar si a insulei, deoarece, in caz contrar, riscati sa creati un mediu inghesuit, cu un flux de lucru nepractic si ineficient.

info: beko.co.uk, hotaincorporabila.ro