Vrei sa curatati espresorul? De ce, cum si cand?

Vrei sa curatati espresorul? De ce, cum si cand?

Curatarea unui espresor poate parea o provocare foarte dificila, dar pentru a va bucura de un randament timp indelungat, este important sa faceti un mic efort. Adevarul este ca acest proces de curatare nu dureaza mai mult de 10 minute si daca este facut cu eficienta va poate aduce numeroase satisfactii. Mai sus sau pe topespressoare.ro sunt mentionati cativa pasi care pot fi foarte utili a va ajuta sa curatati cum trebuie un espresor.

Cand incepeti procesul de curatare, ar trebui sa incepeti cu o carpa curata, fara scame. Clatiti carpa cu apa fierbinte si apoi folositi-o pentru a sterge benzile de abur. Scopul de baza este de a elimina toate petele, precum si partile mai lipicioase. Ar trebui sa aveti grija sa nu utilizati un instrument ascutit pentru razuirea aparatului, deoarece acest lucru poate duce la unele zgarieturi permanente.

Aveti grija sa desfaceti partile espresorului si sa turnati cateva picaturi de lichid special de spalare, pe care il gasiti pe piata destul de accesibil.

espressoDupa aceea, va trebui sa scoateti cosul de filtrare, pentru care puteti folosi o surubelnita. Puteti curata cosul de filtru prin mentinerea acesteia sub un robinet. Este important sa curatati si placuta, grilajele de la tava de scurgere impreuna cu gratarele. Dupa spalare acestea trebuie lasate sa se usuce complet, asa ca este necesar sa va asigurati ca nu puneti espresorul in functiune pana nu este complet lipsit de apa.

Punerea pieselor inapoi fara a le usca complet poate avea efecte periculoase asupra functionalitatii aparatului. In cele din urma, dupa ce ati pus fiecare piesa inapoi in masina, puteti folosi cateva prosoape de hartie pentru a mai curata inca o data fiecare portiune. Acest lucru va face espresorul sa functioneze foarte bine si sa straluceasca asemenea unuia nou.

Asadar, procesul de curatare al unui espresor nu este deloc dificil si nu dureaza mult timp, insa are efecte foarte bune pe termen lung, prelungindu-i durata de viata.

VIDEO: Cele mai bune espressoare din 2018