Traditii dinaintea Pastelui

Traditii dinaintea Pastelui

Sarbatorile pascale se apropie si e forfota mare prin casele tuturor. Curatenia de Paste, preparatele specifice si tot atatea planuri despre ce vom face cu adevarat in aceasta zi. Iata, pentru inceput, ce ar trebui sa facem pentru a fi in ton cu spiritul Pastelui:

Reimprospatati garderoba
Multi dintre noi ne curatam in mod regulat dulapurile, iar primavara este un moment deosebit de bun pentru a trece prin elementele pe care nu le-ati atins de-a lungul intregii iernii si a face loc unor noi achizitii de primavara si vara. Cand imi curat dulapul, in loc sa scot la iveala ceea ce sunt dispus sa arunc, dau totul afara si pun inapoi doar piesele pe care le voi purta. Imi impachetez, de asemenea, obiectele de sezon cum ar fi esarfe, paltoane si palarii de primavara si vara si faceti tot acelasi lucru cu costumele de baie. Daca nu puteti decide daca ar trebui sa pastrati ceva puneti-va aceste intrebari:

Cand a fost ultima oara cand am purtat asta?
Imi place cum ma simt cand port asta?
As cumpara asta astazi daca as fi intr-un magazin?

Reimprospatati frigiderul si camara
Aruncarea condimentelor expirate si a obiectelor invechite reprezinta o modalitate sigura de a obtine o bucatarie curata. Organizarea frigiderului si camarii este, in opinia mea, chiar mai usoara decat curatarea dulapului. Acele sticle de ketchup, sos BBQ si dressing de salate care au fost pe usa in frigider timp de trei ani sau acele inghetate care au stat atat de mult in congelator ar trebui aruncate. Crede-ma, nimic nu se va simti mai bine decat sa deschizi frigiderul, congelatorul si camara pentru a vedea ingrediente proaspete pe care stii ca le vei utiliza atunci cand gatesti.

Primavara reinnoieste rutina de infrumusetare
Ia-ti putin timp in acest sezon pentru a-ti spala periile de machiaj si pentru a le inlocui pe cele vechi care au vazut zile mai bune. In mod similar, aruncati sau inlocuiti vechile palete de machiaj, mascara, rujuri. Nu numai ca acest lucru va va ajuta sa pastrati numai ceea ce utilizati cu adevarat in mod regulat, prin urmare, scapand de aglomeratia produselor, dar va va asigura, de asemenea, ca nu utilizati machiaj care a adunat bacterii si germeni de-a lungul anilor. Daca va simtiti cu adevarat ambitios, puteti chiar sa profitati de aceasta ocazie pentru a face o „curatenie verde”, inlocuind machiajul vechi cu produse de la companiile fara chimicale cum ar fi Beauty Counter, Juice Beauty sau Beauty RMS.