Tot ce ai vrea sa stii despre motocultivatoare gasesti aici

Tot ce ai vrea sa stii despre motocultivatoare gasesti aici

Citind despre motocultivatoare, voi presupune ca locuiesti in mediul rural sau vei sta acolo in viitorul apropiat si planuiesti sa-ti faci propria gradina. Ai ajuns exact unde trebuie. O gradina nu se sapa singura, dar nici nu vrei sa faci asta manual, de unul singur.

Procesul e obositor si de lunga durata. Un mod mult mai bun de a face asta e sa investesti intr-un motocultivator de calitate. Cu cat stii mai multe despre aceste masinarii puternice, cu atat mai usor iti va fi sa o cumperi pe cea potrivita.

Diferitele tipuri de motocultivatoare

Dupa cum probabil deja ai observat, exista un numar de tipuri de motocultivatoare de gradina prin magazine. Unele au lama in spate, altele in fata, comune sunt si cele cu lama centrata. Mai multe despre toate tipurile insiruite de mine gasiti pe motocultorbun.ro.

Ele mai variaza si dupa dimensiuni. Motosapele, spre exemplu, sunt tot cultivatoare motorizate, dar se folosesc pentru a marunti solul. La polul opus gasim motocultoarele profesionale cu motoare masive, alimentate cu benzina, dar si cultivatoarele sub forma de atasamente care sunt anexate la un tractoras. Eu mi-am propus sa vorbesc doar de cele controlate manual.

Pana sa te gandesti la tipurile de motocultoare, poate ai vrea  sa stii cum sunt alimentate. De multi ani cele mai bune motocultoare au fost cele cu motor pe benzina, dar progresul tehnologic a dus la aparitia motocultivatoarelor electrice, cu baterii sau chiar cu panouri solare.

Motocultorul pe benzina variaza in dimensiuni si pot fi intalnite modele cu motoare in 2 timpi, sau 2 cilindri, precum si cele mai puternice, profesionale, cu motor in 4 timpi. Avantajul oferit de benzina unui motocultor este puterea si capacitatea de a lucra cu el mai mult timp. Pe de alta parte, motocultoarele profesionale pe benzina sunt zgomotoase si polueaza destul de mult, fiind mari sanse ca anumite zone ale tarii, desi la noi nu este cazul, sa interzica folosirea lor.