Posibil cel mai bun cuptor incorporabil testat de mine: GE JT5000SFSS

Posibil cel mai bun cuptor incorporabil testat de mine: GE JT5000SFSS

Cum, necum, plecat în vizită la o cunoștință am ajuns să am în față unul dintre cele mai bune cuptoare pe care le-am testat, unul pentru care gătitul pare o nimica toată. GE JT5000SFSS este un cuptor care are o capacitate de nu mai puțin de 140 de litri, nu știu dacă se găsește ceva mai mare de atât.

Dincolo de ce știe să facă orice cuptor, adică să coacă, gătească sau ce altă denumire mai există, sistemul de convecție al acestui cuptor e mai presus decât orice am întâlnit. Am stat o săptămână în compania sa și am făcut tot posibilul să gătesc zilnic câte ceva.

În toată această perioadă mi-am dat seama că nu e ceva ce acest cuptor nu poate face(în materie de gătit, evident). Nu văd ca brandul GE să facă prea curând o trecere și pe piața românească și să vândă cuptoare și alte electrocasnice la noi. Prețurile lor sunt mult peste nivelul unor producători pe care îi pot numi mai accesibili.

cuptor GE JT5000SFSS

Cum arată acest cuptor?

Cu siguranță îți poți da seama că e un cuptor incorporabil, iar asta e bine. Cumva reușește să stea la granița dintre un cuptor rustic și unul modern. Prin rustic fac referire la un cuptor care nu arată ca o invenție din viitor, și totuși capabilitățile tale sunt de domeniul viitorului.

Un alt lucru nou pentru mine: este primul cuptor incorporabil cu două funcții de autocurățare. O primă funcție este curățarea cu abur pe care o folosești ca procedeu de curățare rapidă, în timp ce autocurățarea pirolitică își asumă rolul de a curăța la capacitate maximă orice face cuptorul să pară murdar. Și mai surprinzător este faptul că rafturile din cuptor pot fi lăsate acolo în timpul autocurățării pirolitice.

Și mai interesant este faptul că cei de la GE îți oferă până la $300 în urma unui certificat de garanție numit Fit Guarantee în cazul în care cuptorul nu se potrivește dimensiunilor mobilierului. Această sumă poate fi folosită doar pentru renovările necesare.