Aparat de tuns versus trimmer: beneficiile utilizarii fiecaruia

Aparat de tuns versus trimmer: beneficiile utilizarii fiecaruia

Spre deosebire de femei, ingrijirea parului pentru barbati poate fi destul de simpla. Pentru unii barbati, un mic retus sau un barbierit pe alocuri este tot ce au nevoie pentru a se simti fresh, sau cel putin modul in care ei percep ingrijirea completa. Cu toate acestea, in zilele noastre, tot mai multi barbati devin din ce in ce mai constienti de modul in care arata, motiv pentru care aloca o importanta deosebita aspectului fizic si, implicit, tehnicilor de infrumusetare.

De-a lungul anilor, masinile de tuns au devenit o parte integranta a ritualului de ingrijire dedicat barbatilor. Acum puteti alege dintr-o varietate de masini de tuns cu cablu, fara cablu, electrice si manuale, unele cu piepteni de protectie.

Deci, exista o diferenta intre un aparat de tuns si un trimmer?

O masina de tuns si un trimmer sunt strans legate, deci nu este deloc surprinzator faptul ca unii barbati inverseaza adesea acesti termeni. Ambele se reduc la a avea aceeasi functie, care este de a tunde sau taia parul. Va puteti coafa la fel de bine si cu o masina de tuns parul, insa depinde de specificatiile pe care le „presupune” coafura in cauza. Cu alte cuvinte, trimmerul s-ar putea sa se descurce mai bine pentru coafuri care mizeaza pe linii fine sau in cazul in care aspirati la un hair tattoo.

Deci, care sunt diferentele dintre cele doua?

Desi exista cu siguranta unele similitudini pentru ambele, exista de asemenea si unele diferente intre cele doua. De regula, barbatii aleg sa isi tunda parul pentru a-l scurta, iar in acest context aparatul de tuns se va descurca mai bine decat un trimmer. Fiecare ajustare determina sau „regleaza” lungimea parului care urmeaza a fi taiat. Datorita design-ului primar si a scopului sau, lamele nu actioneaza aproape de piele, lasandu-l pe utilizator cu par foarte scurt, stil periuta.

Acest lucru se intampla atunci cand un aparat de tuns este folosit pentru a obtine acel aspect curat, cu exceptia cazului in care sunteti in cautarea unui look rebel. Masina de tuns este adesea folosita pentru a pregati parul sau barba pentru taierea fina si pentru un finisaj mai fin. Un trimmer, pe de alta parte, este adesea folosit pentru fire de par mai scurte sau mai fine. Are lame mai subtiri, ceea ce usureaza lucrul la detaliile mai fine ale parului sau ale barbii. Exista unele trimmere care vin cu la pachet cu un set de accesorii, dar de cele mai multe ori accesoriile nu sunt folosite.

Spre deosebire de masinile de tuns, trimmerele nu sunt concepute in primul rand pentru a taia parul gros sau lung. Ele sunt folosite pentru a lucra pe parul scurt si detalii fine. Cele mai multe trimmere au capacitatea de a taia parul foarte aproape de piele, adica parul extrem de scurt. Acesta este unul dintre motivele pentru care unii ar folosi un trimmer, mai degraba decat un aparat de tuns.

Cele mai multe masini de tuns vin insotite de diverse accesorii, inclusiv piepteni protectori de diferite marimi, astfel incat veti putea taia parul in lungimea dorita, obtinand look-ul dorit. Sau puteti sa pastrati lungimea parului si doar sa taiati marginile, pentru un aspect mai curat si profesional.