Oare mașinile de spălat rufe Miele au și ele dezavantaje?

Oare mașinile de spălat rufe Miele au și ele dezavantaje?

Probabil prețul lor este principalul dezavantaj pentru mulți oameni. O mașină de spălat rufe de calitate de la Miele cere o investiție financiară mai mare. Inițial costă mult, dar în timp se dovedesc a fi ieftine văzând cât de rezistente sunt în timp și cât de rare sunt cazurile în care o componentă cedează.

Cu toate acestea, deși o mașină de spălat Miele ar fi mai puțin predispusă la reparații, se întâmplă, iar atunci când e nevoie de o reparație te aștepți la ce-i mai rău, adică acele costuri pe măsura prețului inițial al electrocasnicului.

Mai ales componentele principale sunt foarte scumpe. Dacă te gândești vreodată să-ți cumperi o mașină de spălat de la Miele, asigură-te că e una a cărei perioade de garanție este destul de mare. De regulă ești scutit de reparații pe o perioadă de 2, 5 sau 10 ani.

Miele: reparațiile și service-ul mașinilor de spălat rufe

La fel ca orice alt brand premium, Miele are o atitudine protectivă pentru electrocasnicele și imaginea lor ca producător de top de mașini de spălat rufe. Ei susțin cu tărie că doar ei și reprezentanții lor autorizați sunt capabili să repare electrocasnicele pentru a se asigura că serviciile de reparație sunt cel puțin la fel de calitative precum produsele comercializate.

Această atitudine este relativ normală printre producătorii de mașini de spălat de calitate superioară, dar acest lucru limitează în același timp  și posibilitățile de reparare pentru posesorii de mașini de spălat rufe marca Miele.

Un număr destul de mic de persoane care activează în domeniul reparațiilor de electrocasnice se încumetă să se implice în repararea unei astfel de mașini, indiferent de motivul defecțiunii. Miele dispune de softuri speciale pentru diagnosticarea problemelor mașinilor de spălat. Neavând respectivul soft, repararea mașinii de spălat poate fi aproape imposibilă.