Cea mai delicata metoda de curatare a aragazului

Cea mai delicata metoda de curatare a aragazului

Petele de grasime degradeaza imaginea impecabila pe care a avut-o odata aragazul nu demult achizitionat, insa trebuie sa aveti grija ca indepartarea lor sa se faca in conditii delicate, pentru a nu dauna structurii externe a acestuia. Cea mai simpla si eficienta metoda prin care aragazul poate reveni la aspectul impozant din ziua achizitionarii este curatarea petelor de grasime cu bicarbonat.

Bicarbonatul este investiti cu puternice proprietati de inlaturare a murdariei, gratie particulelor fine, dar abrazive din compozitia sa. Multi oameni folosesc produse speciale de curatare pentru a elimina  petele intarite pe suprafata aragazului, dar va puteti folosi la fel de bine folosi si de acest produs care le este tuturor la indemana.

Puteti incepe procesul de curatare fie cu partea superioara, fie cu cea inferioara, din zona cuptorului, insa recomandat ar fi sa incepeti de jos in sus, fiindca in acest fel nuanta impecabila a aragazului va defini acel finish touch de la sfarsit. Pur si simplu aplicati bicarbonatul de sodiu pe toate suprafetele colorate de murdaria intarita, acordand o atentie deosebita suprafetelor investite cu pete invechite.

sursa foto: www.toparagazuri.ro

Reveniti, ulterior, cu un amestec de apa si bicarbonat, care va ajuta murdaria deja atinsa de granulele exfoliante ale bicarbonatului sa se inmoaie corespunzator, pentru a o face mai usor de indepartat. Pentru a va fi mai usor, puteti turna acest amestec intr-o sticla cu pulverizator, iar o singura pulverizare va fi suficienta pentru a ameninta murdaria intarita. Amestecul trebuie sa imprumute din textura unei paste, totusi nu foarte groasa, pentru a-i permite sa treaca prin pulverizator.

Dupa ce ati frecat in prealabil suprafata vizata de petele de grasime, lasati amestecul sa actioneze peste noapte. In dimineata imediat urmatoare, puteti face pasul final, adica sa indepartati amestecul si murdaria cu o carpa de bumbac imbibata in apa. Acest pas va va suscita atentia, in masura in care particulele abrazive ale bicarbonatului trebuie indepartate cu grija, in caz contrar riscand ca aragazul sa sufere zgarieturi, iar aspectul final sa va bucure doar din perspectiva curatarii, insa nu si a aspectului vizual.

Produsele din comert si-au gasit un competitor amenintator, la indemana si extrem de eficient. Bicarbonatul de sodiu se comporta excelent in bucatarie, fiind de mare ajutor atunci cand nu mai faceti fata petelor de grasime intarite sau pur si simplu nu dispuneti de un buget considerabil in momentul de fata. Tot ce trebuie sa faceti este sa aplicati pasta din apa si bicarbonat pe suprafetele acoperite de grasime, sa ii asigurati cel putin 12 ore de actionare si sa indepartati murdaria rezultata cu o laveta delicata. Rezultatul? Un aragaz care nu a aratat nicicand atat de bine!