Stilul tau in ceea ce priveste curatenia din propria locuinta

Stilul tau in ceea ce priveste curatenia din propria locuinta

Personalitatea ta se reflecta in multe stari, trairi sau chiar si in activitatile de rutina, o buna parte dintre acestea nefiind luate in calcul in adevaratul sens al cuvantului. Stiai ca fiecare dintre noi are un stil propriu in ceea ce priveste curatenia facuta in propriul camin? Daca nu, afla ca poti primi una sau mai multe etichete raportandu-ne la banala curatenie, fiecare trasatura de-a ta reflectandu-se in modul in care tu percepi cele cateva ore de curatenie saptamanale.

Un studiu realizat recent de catre Urgent Curat ne arata faptul ca fiecare om are propriul sau stil de a face o curatenie perfecta, o latura care atesta acest aspect fiind insasi personalitatile noastre. Nu stii in ce categorie te regasesti? Citeste cu atentie urmatoarele stiluri si vezi daca nu cumva imbratisezi unul sau mai multe dintre acestea.

Superficialul

Desi te straduiesti sa mentii o curatenie aparte in locuinta ta, obisnuiesti sa faci toate lucrurile cu o superficialitate iesita din comun. Chiar daca ai tendinta sa aspiri zilnic, tu uiti mereu sa cureti de praf o anumita piesa de mobilier sau nu esti atent la micile detalii care fac diferenta intre o curatenie perfecta si una…superficiala.

Tipicarul

Faci curatenie o singura data pe saptamana si ai tendinta de a pastra intotdeauna aceeasi zi din punct de vedere calendaristic? Atunci poti spune ca esti unul dintre tipicarii curateniei. In plus, se spune ca ai tendinta de a mentine o linie constanta, intotdeauna realizand aceleasi etape – in aceeasi ordine.

Fantasticul

Se spune ca multi dintre noi facem curatenie doar atunci cand avem musafiri si trebuie ca acestia sa ne gaseasca intr-o ordine deplina. Ei bine, acest tip de persoana este de fapt un adevarat magician al curateniei, in doar cateva minute reusind sa ascunda toate neregulile organizatorice si practice din propriul camin.

Spontanul

Esti spontan daca nu astepti sa ajunga la tine o firma de curatenie din orasul tau ci ai tendinta de a indeparta murdaria imediat cum o sesizezi. De altfel, poti sterge un geam sau un dulap chiar si atunci cand vorbesti la telefon, doar esti spontan 🙂

Perfectionistul

Toate lucrurile uitate tu apuci sa le expui dar nu inainte de a le lustrui si de a te asigura ca sunt intr-o stare ideala de a fi afisate. De altfel, perfectionistul din curatenie are capacitatea de a fi atent la detalii si nu va lasa nici macar o zi sa treaca de la ultima sedinta in care a curatat unul sau mai multe obiecte din casa.

Delasatorul

Amani curatenia de cel putin trei ori pe saptamana si ai tendinta de a te minti spunandu-ti tot timpul ca maine o sa faci curatenia? Atunci esti delasatorul din tipologiile noastre, acea persoana care gaseste intotdeauna ceva mai bun de facut cand vine vorba de a programa o sedinta de curatenie.

Improvizatorul

Chiar daca ai un program foarte incarcat si de foarte putine ori ajungi sa faci curatenie atunci cand ti-ai propus, tu intotdeauna gasesti o solutie. Poti face curatenie printre alte sarcini obisnuite sau poti gasi un interval orar putin mai special, cert este ca tu poti face curat atat la ora 7, de dimineata, cat si dupa ora 22:00.

Distrasul

O ultima categorie insa extrem de uzuala printre cei care fac curatenie este cea a persoanelor care sunt distrase de la curatenie si fac cu totul si cu totul altceva in acel timp. De altfel, daca ai tendinta sa faci curatenie in reprize iar pauzele sa le folosesti la alte treburi sau sa te uiti la televizor, tu esti in mod cert unul dintre cei distrasi de la activitatile de curatenie.