Îmi schimb providerul de gazduire web!

Îmi schimb providerul de gazduire web!

În ultima vreme îmi tot caut serviciu de hosting, nu de alta, dar cei la care sunt acum (nu am să le menționez numele pentru că nu-și are rostul) nu sunt tocmai ce-aș numi eu firma de hosting perfectă. Ei, și-n periplurile mele, dau peste o firmă de gazduire nouă. Am dat o raită pe site, am văzut că prețurile nu sunt unele mari și-am zis că e rost să scormonesc și mai tare printre beneficiile pe care, această firmă de gazduire web, le oferă.
   Ce-am descoperit? Am descoperit că, față de alte firme din branșă au o infrastructură nouă ce se bazează pe servere de ultimă generație, totul suportat de harduri SSD (despre care se știe că au o viteză mult mai mare de reacție, față de cele clasice). Care ar fi avantajele hardurilor SSD la modul real? Păi, timpii de așteptare, sunt, așa cum spuneam, mici. Mai exact, un avantaj direct pentru site-urile care folosesc MySql ca și bază de date (adică exact ce-aș avea eu nevoie, mai bine zis). Nimănui nu-i place ca site-ul său să se încarce greu, iar în cazul hardurilor SSD vorbim de o viteză cu cca 250% mai mare decât în cazul sistemului „old school”. Eu zic că-i o afacere bună… atât cât mă pricep.
    Prefer clasicul Apache, au LiteSpeed, care, din nou, ajută extrem de mult la încărcarea în timpi optimi ale paginilor. Control Panel-ul e susținut de Fantastico, astfel, instalările de WordPress, Joomla, etc, se realizează rapid, fără enervări inutile și fără bătăi de cap. Prezența tehnologiei CloudLinux, tehnologie care permite clientului un uptime mai bun, e ceva ce mă încântă. Cu alte cuvinte, în cazul în care alte conturi fac uz de resurse, tu n-ai de ce să fii afectat pentru că această tehnologie te ajută să fii pe cont propriu.
   Nu știu despre alții, dar atunci când vine vorba de firme de gazduire web, devin destul de pretențioasă. E normal să fiu pretențioasă atât timp cât țin la site-urile mele și la buna lor funcționare.