Tiparul pentru beton – cele trei versiuni care atrag atentia specialistilor in constructii

Tiparul pentru beton – cele trei versiuni care atrag atentia specialistilor in constructii

Tiparul cilindric pentru beton realizat din plastic biodegradabil – realizat pentru unica folosinta, tiparul confectionat din plastic biodegradabil este turnat ca o singura unitate, constituind o piesa unica menita sa ofere uniformitate dimensionala. De asemenea, el este non  – absorbant. Aceste matrite robuste sunt apreciate in industria constructiilor pentru ca beneficiaza de o longevitate atipica, fiind rezistente la apa. Forma cilindrica a acestui tipar beton nu este afectata de caldura, de lumina sau de pasta de ciment, deschizatura sa din zona superioara permitandu-i sa pastreze forma rotunda a profilului turnat. Interesant este faptul ca pe suprafata tiparelor cilindrice realizate din plastic biodegradabil se aplica un aditiv impotriva agentilor externi, asa cum ar fi microbii proveniti din instaltiile de compostare a deseurilor.

Tiparul cilindric pentru beton realizat din otel – Avantajul principal pe care il ofera acesta este reprezentat de faptul ca se poate reutiliza de numeroase ori. Zidurile acestui tipar sunt impartite longitudinal, ceea ce faciliteaza indepartarea usoara a specimenului din beton. Cand clemele sunt eliberate, arcurile tiparului se desprind usor, iar extractia materialului devine facila pentru constructor. Alte aspecte de ordin tehnic pe care le apreciaza persoanele angrenate in domeniul constructiilor sunt placa de baza a tiparului, etansa la montaj, dar si faptul ca toate piesele sunt placate pentru a beneficia de o rezistenta superioara impotriva ruginii. Formele de otel dau rezultate uniforme, arhitectura lor fiind nedeformabila. In plus, un tipar calitativ din otel va avea un maner incorporat pentru o manipulare usoara.

Tiparul cilindric pentru beton realizat din plastic greu – Spre deosbire de prima categorie adusa in discutie, aceste modele de tipare sunt potrivite pentru utilizari indelungate, ajutand constructorii sa efectueze economii semnificative. Daca se lucreaza cu grija, matritele pot ajunge sa fie folosite de zeci de ori. Indepartarea cilindrilor turnati se poate realiza facil, prin simpla alunecare in afara a acestora. In cazul in care este necesar, constructorul poate apela la o pompa portabila de mici dimensiuni pentru a elibera rapid specimenele. Matritele din aceasta categorie indeplinesc cerintele impuse la nivel european, producand specimene exceptional de consistente. De cele mai multe ori, modalitatea de livrare a acestor tipare este sub forma de pachete de cate patru, fiecare model fiind prevazut cu un capac de plastic.