De ce sa vizitezi Parisul?

De ce sa vizitezi Parisul?

Paris, capitala ultra-cosmopolitana a Frantei, are o reputatie de lunga durata la nivel mondial, fiind ca o Mecca a artei, culturii, modei, gastronomiei, istoriei si a arhitecturii. Numit si Orasul Luminii, Orasul Iubirii sau Capitala Modei, Parisul nu este doar plin de atractii faimoase pe plan international, dar este si un oras energic, unde frumusetea si vigoarea sunt la fiecare pas si pe fiecare strada a sa. Rolul jucat de Paris pe „scena globala” il face sa fie printre primele destinatii de citybreak pe care multi le iau in calcul. Exista mult prea multe motive pentru a-l vizita, dincolo de Turnul Eiffel cel emblematic sau vinurile de renume mondial.

Arta

cazare in Paris 2016 - 2017Parisul a fost gazda internationala a multor artisti pentru cateva secole. Cel mai vizitat muzeu din lume, Louvre, atrage milioane de vizitatori in fiecare an, indiferent ca oamenii vin intr-un citybreak Paris sau organizeaza sejururi mai indelungate ca timp. Acesta ofera mii de colectii si unele dintre cele mai faimoase lucrari ale epocii artistice, precum Mona Lisa de Leonardo Da Vinci. Dupa un tur istoric de arta, vizitatorii se pot rasfata in colectii de arta moderna si contemporana de renume mondial, din Centrul Pompidou, o structura arhitecturala atipica in inima Parisului, dedicata colectiilor Europene de arta. Museul d’Orsay este, de asemenea, o destinatie populara pentru turistii iubitori de arta care pun pret pe acest aspect in momentul in care isi planifica un citybreak european.

Cultura

Cultura Frantei este asa de vasta si complexa precum este si limba, iar teatrele, filmele si muzica sunt componente signifiante. Niciun city break in Paris nu este complet fara o vizita la Palais Garnier, recunoscuta pentru frumusetile sale(incluzand faimosul tablou Chagall pictat pe tavanul camerei de opera), la fel si pentru performantele sale grandioase la balet, simfonie si opera. Pentru pasionatii de cinema, Cinematheque Francaise(cunoscut de turisti drept Muzeul de Cinema francez) ofera una dintre cele mai mari arhive de filme existente. Muzica este o alta parte omniprezenta din viata pariziana, cu festivaluri si artisti stradali intalniti frecvent pe strazile orasului. Cite de la Musique este o atractie din Paris dedicata istoriei muzicii si semnificatia actuala. Cu colectii de instrumente antice si artefacte muzicale, Cite de la Musique ofera o experienta de divertisment si educationala.

Monumente faimoase

Sunt recunoscute atat pentru maretia arhitecturala, la fel de mult si pentru importanta istorica a lor. Unul dintre cele mai importante monumente este Arcul de Triumf, care are vedere spre faimosul bulevard Champs-Elysees. Comandata in 1806 in onoarea armatei franceze si finalizata la 30 de ani mai tarziu, aceasta structura impresionanta din punct de vedere estetic gazduieste colectii de arta si artefacte istorice cu caracter militar si ofera o viziune panoramica asupra Parisului. Notre Dame este un alt reper istoric si una dintre cele mai faimoase catedrale din lume. Cu uluitorul sau design gotic si renascentist, precum si un interior cu detalii artistice ce iti vor marca intreaga experienta din Paris, Notre Dame are o istorie plina de culoare ce sta exact la baza culturii Frantei. De asemenea, Chateau de Versailles, localizat in suburbia pariziana, ofera turistilor o experienta vizuala stimulatoare si educationala. Un must – have de vazut pentru persoanele care doresc un plus cultural de la city break-ul lor de doua – trei sau patru zile.

Istoria Frantei

Francezii sunt dornici in a-si pastra istoria intr-o maniera la fel de bine lustruita si ordonata ca manichiura lor. Muzeul Carnavalet si Musee de l’Armee sunt doua destinatii populare pentru a capata o perspectiva bogata asupra Frantei si, in special, istoria sa. Carnavalet, format din doua vile, deschis in 1880 drept spatiu menit sa retina o parte dintre cele mai importante elemente istorice ale Frantei, oferind colectii si artefacte din timpurile medievale, mobilier antic din secolul XV si pana in prezent dar si piese memorabile din cadrul Revolutiei Franceze.
O descriere detaliata a locatiilor si o insiruire a motivelor pentru care trebuie sa mergi intr-un city break la Paris nu ar fi niciodata suficienta pentru a acapara adevaratul sentiment ce apare atunci cand esti prezent intr-un asemenea oras.