Desert cu piersici si frisca

Desert cu piersici si frisca

Iata ca v-am pregatit si o reteta, desert cu piersici si frisca, care merita incercata pentru ca eu am incercat-o si…este fantastica!

Ingrediente:

– 3 piersici proaspete

– zeama de la 1/2 lamaie

– fructe exotice sau de padure taiate

– 300 ml frisca lichida

– 16 felii de briosa, cozonac simplu sau chec

– zahar tos

– 8 linguri de rom alb

– 750 ml budinca de vanilie

Mod de preparare:

Curata fructele de coaja si apoi teie-le in doua, scoate samburii si taie fecare jumatate felii. bate frisca lichida cu zaharul si lasa deoparte. La baza unui bol larg aseaza intr-un strat feliile de briosa si apoi stropeste fiecare strat cu 2-3 lunguri de rom. pune apoi feliile de fructe intr-un strat uniform astfel incat sa se vada prin vas straturile. Adauga deasupra stratului de fructe un strat de crema de vanilie.

Continua sa asezi strat dupa strat de briosa, fructe si crema si apoi ultimul strat sa fie de fructe. Acopera cu frisca batuta si apoi pune felii de fructe. Da la rece pana in momentul servirii. Pofta buna!