Tot ce trebuie sa stii despre celulita

Tot ce trebuie sa stii despre celulita

Cine nu ar vrea sa aiba o piele frumoasa…fara pete, catifelata la atingere si mai ales fara celulita. Dar, ce este celulita de fapt? Celulita este un aspect neplacut sub piele, se traduce si printr-un exces de fluide din tesaturi. Grasimea se acumuleaza in celulele din tesutul conjunctiv astfel se retine apa si toxinele foarte usor determinand un aspect inestetic al pielii.

Celulita apare aproape la fiecare stadiu al exploziilor hormonale: in 12% din cazuri celulita apare in perioada de pubertate; 25% in consumul de anticonceptionale; 20% in timpul si dupa sarcina si 25%in perioada de menopauza.

Se localizeaza in general in jumatatea inferioara a corpului dar nu numai celulita profunda apare si pe ceafa, torace, brate, glezne, genunchi sau de-a lungul coloanei vertebrale).

Celulita localizata este dureroasa la apasare si afecteaza mobilitatea pielii. In stadiile avansate ale celulitei, pielea incepe sa arate precum coaja de portocala si apar dureri de cap foarte puternice.

Factorii care contribuie la aparitia celulitei sunt:

-dereglari de circulatie a sangelui

-fumatul,cafeaua,alcoolul

-stresul (provoaca o hipersecretie de hormoni care contribuie la depunerea grasimii pe burta si coapse

-dereglarile hormonale

-sedentarismul

-modul gresit de alimentatie

-factori genetici

In acest articol am invatat ce este celulita, voi mai scrie cateva articole despre ce putem face pentru a o elimina celulita si  a preveni aparitia ei.