Cum intretinem un palton de dama?

Cum intretinem un palton de dama?

Paltonul este unul dintre articolele vestimentare in care investim cel mai mult si de care ne atasam foarte repede. Evident, putem cumpara unul accesibil multora, la un pret redus, insa majoritatea dintre noi ne orientam pentru unul mai scump pentru ca vedem in el un obiect care ne arata conditia sociala.

Ca atare e foarte important sa avem grija de el si sa stim cum facem asta. Foarte multa lume cand isi cumpara un palton se gandeste ca face o investitie pe termen lung. Asta ar insemnea minim cinci ani. Evident ca poate aparea pe piata un alt palton care sa ne placa si pe care sa ni-l dorim.

Acest lucru nu ar trebuie sa ne faca sa il ignoram pe cel anterior. Tuturor ne place diversitate si daca avem posibilitatea sa ne cumparam mai multe paltoane pentru femei cu atat mai bine trebuie sa stim cum sa le ingrijim.

Cum avem grija de un palton de dama

Paltonul este purtat maxim trei sau patru luni pe an. Din acest motiv este foarte importanta depozitarea lui. Ideal ar fi sa ni-l pastram intr-un loc ferit de praf si umezeala dar in egala masura sa fie si aerisit. Putem folosi produse impotriva daunatorilor insa trebuie sa avem grija ca acestea sa nu deterioreze paltonul.

Exista obiceiul de a depozita hainele in functie de sezon. Vara le avem puse pe cele de iarna intr-un loc separat si invers. Recomandarea ar fi sa depozitam paltonul intr-un loc in care suntem nevoiti sa ne uitam cel putin odata pe luna. In acest fel putem sti mereu in ce stare se afla.

Spalatul paltoanelor ar trebui sa se faca de persoane care stiu exact cum sa faca asta si ce solutii sa foloseasca. Oricum nu e nevoie sa le spalam foarte des. Le putem doar curatii atunci cand simtim nevoia.

Pentru asta e indicat sa folosim perii de curatat cu dinti de 10 milimetri si cat mai moi. Curatarea nu ar trebui programata. Atunci cand apare o pata ar trebui curatata imediat cu un servetel. Conteaza si ce pata e pentru ca de multe ori daca o curatam imediat riscam sa imprastiem mizeria si mai mult. Uneori e indicat sa o curatam dupa ce se usuca.

Este foarte important sa nu calcam paltonul cu fierul de calcat. Putem totusi sa folosim fierul de calcat daca are aburi dar fara a atinge cu talpa incinsa. Aburii ajuta fibrele sa se dilate si sa se intinda, sub actiunea caldurii.

De-a lungul vremii pot aparea situatii in care trebuie sa facem mici retusuri la palton. Daca reparatia nu e chiar atat simpla ar trebui sa mergem la un croitor. Nu e bine sa lasam o cusatura desfacuta oricat de mica ar fi ea. Cu timpul aceasta se poate desface si mai mult si va provoca daune si mai mari.

De multe ori e foarte greu ca un croitor sa refaca cusatora exact cum a iesit ea din fabrica. Din acest motiv e indicat sa o reparam cat mai repede. Cand cumparam paltoane ieftine nu primim niste nasturi de rezerva, insa daca investim ceva mai mult in piesa respectiva avem toate sansele sa ii primim. Acestia ne pot fi utili uneori astfel incat e indicat sa ii depozitam inca de la inceput intr-un loc sigur.