Trei pasi simpli pentru a-ti realiza propriul site web

Trei pasi simpli pentru a-ti realiza propriul site web

Chiar daca pentru multi online-ul nu reprezinta un segment de activitate, capatarea unei imagini depinde foarte mult de prezenta in mediul online. Nu trebuie sa va ganditi la un site web ca la un moft ci mai degraba ca la o necesitate, avantajele detinerii unei pagini web fiind de-a dreptul importante. Pentru a va realiza un site web puteti sa va bazati pe cunostintele proprii si sa experimentati, sau sa apelati la o firma de web design care sa faca acest lucru pentru dvs. Iata care sunt cei trei pasi prin care ideea va prinde conturi si prezenta voastra in online se poate materializa destul de rapid:

  1. Achizitionarea unui domeniu. In principiu, daca sunteti un cetatean al Romaniei si pagina se va adresa indeosebi romanilor, este recomandat sa cumparati un domeniul cu terminatia .RO. In cazul in care publicul va fi mixt si limba abordata pe site va fi una internationala, puteti opta pentru un domeniu cu terminatia .COM, .NET sau chiar .INFO, paleta de tld-uri fiind una extrem de diversificata. Important este sa alegeti un nume de domeniu care sa va reprezinte pe voi sau afacerea voastra si ca acesta sa fie unul simplu, usor de memorat.
  1. Site-ul in sine. Partea de design web este cea mai importanta actiune in momentul in care intentionati sa va faceti un site. Fie ca optati pentru realizarea site-ului chiar de voi, fie ca optati pentru o firma de webdesign care sa lucreze la site in functie de necesitatile si de solicitarile voastre, este important sa reusiti sa integrati si partea de optimizare in acest proces. Se spune ca un site fara vizite si fara clienti nu are valoare. Ei bine, aceasta afirmatie este pe cat se poate de adevarata, deci proiectul de optimizare seo si promovare web trebuie atent studiat pentru a avea succes maxim in mediul online.
  1. Alegerea unei firme de gazduire. Indicat ar fi sa cereti referinte in privinta firmelor de hosting prezente pe piata. La fel ca si in cazul domeniului, alegerea firmei de gazduire se face in functie de targetul vizitatorilor. Important este sa optati pentru o firma cu referinte bune, indiferent ca este o firma romaneasca sau una din strainatate si sa tineti cont de anumite detalii: uptime, calitatea serverelor, viteza de incarcare a paginilor, suport si, de ce nu, pretul pachetului de gazduire.