Cea mai scumpa casa din lume

Cea mai scumpa casa din lume valoreaza 75 milioane de dolari echivalentul a 500 de milioane de euro. Suma la care a fost estimata aceasta casa reprezinta recordul pentru cea mai scumpa casa din lume. Cred ca o gasiti in cartea cu recorduri de anul acesta, daca are sectiunea de imobiliare, daca nu sa o inventeze. Poate tot acolo la imobiliare veti gasi cea mai scumpa tranzactie imobiliara facuta vreodata de o agentie imobiliara. Priviti urmatorul filmulet youtube ce prezinta casa, este enorma, este scumpa si este frumoasa.

Credeam ca in judetul Satu Mare in comuna Certeze sunt case de vis (cel mai probabil pentru ca inca nu am avut ocazia sa trec granita, decat la maghiari, dar nu-i nimic toate la timpul lor), insa tocmai mi-am schimbat parerea; cea mai scumpa casa din lume, La Leopolda, situata pe Riviera Franceza a fost vanduta miliardarului rus Mikhail Prokhorov pentru suma de aproximativ 500 mil de euro. La Leopolda isi incepe istoria la inceputul secolului trecut, terenul apartinand initial regelui belgienilor Leopold al II-lea, care a murit inainte de a se apuca de constructia vilei.  Mai tarziu, arhitectul si decoratorul american Ogden Codman a cumparat proprietatea, construindu-si aici locuinta intre anii 1929 si 1931.

Pana de curand, La Leopolda a apartinut lui Lily Safra, vaduva bancherului de origine libaneza Edmond Safra, care a fost ucis in decembrie 1999 intr-un incendiu declansat de una dintre asistentele sale in penthouse-ul din Monaco.  Proprietatea a apartinut si lui Bill Gates si lui Gianni Agnelli, cel care a condus timp de 37 de ani imperiul Fiat.  Pe langa cladirea in sine, La Leopolda mai include un parc de opt hectare, anexe si o livada cu 1.200 de maslini, lamai si portocali. Sincer nici nu am cuvinte,va las si pe voi sa urmariti filmuletul poate veti avea cuvinte