Dus rece – cele mai bune beneficii pentru sanatate – I

Dus rece – cele mai bune beneficii pentru sanatate – I

Dusurile reci au fost considerate benefice inca din 1600 i.Hr. [1] Cu toate acestea, datorita partial Goop Lab-ului de pe Gwyneth Paltrow de pe Netflix, Metoda Wim Hof ​​a adus beneficiile dusurilor reci in mass-media americana de masa.

Wim Hof, cunoscut si sub numele de The Iceman, este cunoscut pentru capacitatea sa de a tolera temperaturi extreme. El atribuie aceasta abilitate unei serii de exercitii de respiratie, meditatie si expunere la temperaturi scazute. [2]Un studiu sugereaza ca metoda Wim Hof ​​duce la eliberarea substantelor chimice din creier, care duc la scaderea sensibilitatii la frig si cresterea sentimentului de euforie. [3]

Cu toate acestea, beneficiile exercitiilor de atentie si respiratie sunt deja cunoscute pe scara larga, in timp ce se stie mai putin despre beneficiile expunerii la frig. Deci, exista vreun merit pentru aceasta fateta speciala a metodei Wim Hof?

Acest articol se va concentra asupra expunerii la frig – istorie, beneficii si cum sa faceti un dus rece pentru a maximiza beneficiile sale.