Cum va afecteaza cafeaua starea de spirit? – IV

Cum va afecteaza cafeaua starea de spirit? – IV

Cand vine vorba de starea ta generala de spirit, lucrul la care ar trebui sa te gandesti este modul in care corpul tau raspunde la cofeina, deoarece aceasta este problema principala pentru majoritatea oamenilor – deoparte depresia sau anxietatea – si corpurile noastre au sensibilitati diferite la cofeina.

Unii oameni pot bea espresso chiar inainte de culcare si nu au probleme cu somnul, dar pentru altii ar putea garanta o noapte de neliniste, cu multa aruncare si intoarcere! Iar somnul slab contribuie la iritabilitate, la o rezistenta mai mica la tratarea factorilor de stres a vietii, precum si la alti indicatori de sanatate slaba si, prin urmare, la starea de spirit scazuta.

A dormi bine noaptea este esential mai ales atunci cand este vorba de anxietate cronica. Deci, daca va incadrati in aceasta tabara, atunci ar putea fi bine sa va moderati consumul de cafea sau chiar sa evaluati si sa evaluati singur pentru a vedea care ar putea fi impactul pe o perioada de timp fara cofeina.

Este important sa va cunoasteti corpul si cum reactioneaza la diferite substante si medii. Efectuarea unui mic experiment asupra ta poate fi un mod distractiv de a-ti cunoaste si a intelege corpul si modul in care metabolizezi cofeina.