Cafea si anxietate- interdependenta dintre cele doua – III

Cafea si anxietate- interdependenta dintre cele doua – III

Cu toate acestea, cercetarile privind cafeaua si anxietatea nu sunt la fel de pozitive pentru cei care sufera de anxietate, precum si pentru cei care sufera de depresie. Si nici nu este atat de surprinzator, dar a fost ceva ce mi s-a parut interesant in toate lecturile pe care le-am facut pe acest subiect.

In general, s-a constatat ca, daca nu suferiti de anxietate, cafeaua probabil nu va avea un impact negativ prea mare asupra dumneavoastra atunci cand va fi consumata cu moderatie. Cu toate acestea, atunci cand dozele de cofeina cresc la peste 400 mg pe zi, pot aparea simptome asociate cu anxietatea, cum ar fi neliniste, nervozitate si probleme de somn. La cei care sufera de anxietate, va fi nevoie de mult mai putin pentru a exacerba simptomele lor deja prezente de anxietate – nu prea surprinzator.

Dar anecdotic, exista o multime de documentatii despre oamenii care renunta la cafea pentru o perioada si scriu despre impactul asupra anxietatii lor, care sa dovedit a fi destul de neglijent. Deci, in general, daca suferiti de anxietate, exista sanse mari ca consumul moderat de cafea sa nu aiba un impact prea mare asupra anxietatii, desi cu siguranta nu o va ajuta.