Cheia # 1: Setarea obiectivelor SMART

Cheia # 1: Setarea obiectivelor SMART

„ Obiectivele SMART GPS ” sunt obiective specifice menite sa va mute in directia succesului general. Pentru a avea succes, trebuie mai intai sa va asigurati ca obiectivul dvs. este setat corect.

Luati-va timp pentru a crea obiective scrise si pentru a le pune pe hartie. Acesta este primul pas pentru a va asigura ca aveti cele mai mari sanse de succes. Este ca si cum ai seta adresa corecta pe GPS.

Obiectivele SMART trebuie sa fie specifice, masurabile, realizabile, relevante si centrate pe timp.

Specific
Creati-va obiectivul cu cat mai multe detalii posibil. Ar trebui sa fie scris cu precizie, claritate si specific, concentrandu-se pe cele cinci W:

Cine?
Ce?
Unde?
Cand?
De ce?

Masurabil
Stabiliti criterii specifice pentru masurarea obiectivului dvs., astfel incat sa puteti urmari progresul si sa ramaneti motivati.

Cum voi masura progresul?
Cum voi sti cand imi ating obiectivul?
Cat costa?
Cat de mult?
Raspunsul la aceste intrebari va va oferi detalii despre cum sa masurati progresul si veti vedea ca mergeti intotdeauna inainte – de exemplu, in venituri, lire pierdute, ore economisite etc.

Realizabil
Asigurati-va ca obiectivul dvs. este realizabil si realist. Ar trebui sa te intinda si sa te impinga la limitele tale, dar totusi sa poata fi obtinut.

Ce actiuni adecvate si inspirate trebuie sa iau pentru a-mi atinge scopul?
Cum pot atinge acest obiectiv?

Relevant
Alegeti un obiectiv pe care sunteti dispus si in care puteti depune timpul si efortul adecvat. De asemenea, acest obiectiv ar trebui sa fie ceva care conteaza de fapt pentru dvs. si / sau colectiv.

Se conecteaza la planurile mele pe termen scurt si pe termen lung?
Acest obiectiv va face o diferenta pozitiva pentru mine si / sau pentru ceilalti?
Este acest lucru aliniat cu „de ce” sau cu scopul si valorile mele?

Centrat in timp
Au sarcini si cronologii programate si urmarite. Acest lucru inspira actiune si va trage la raspundere, in timp ce va ajuta sa ramaneti hotarat. De asemenea, ar trebui sa stabiliti un anumit interval de timp pentru atingerea obiectivului.

Cand va fi indeplinit acest obiectiv?
M-am angajat sa investesc timpul necesar?
Folositi aceste intrebari pentru a va asigura ca fiecare obiectiv pe care il atingeti este un obiectiv SMART.