Patru elemente cheie intre religie si stiinta – Partea a II-a

Patru elemente cheie intre religie si stiinta – Partea a II-a

Deci, ce arata studiile pe aceasta tema? Aparent, important este pur si simplu sa dobandim un sentiment al scopului si al sensului vietii : sursa scopului in sine nu este atat de importanta.

Conform literaturii stiintifice, exista patru elemente cruciale pentru a obtine un sens al sensului si al scopului. Este esential sa obtineti un sens al obiectivelor dvs. pe termen lung , deoarece sensul si scopul sunt in centrul legaturii cu factorii generali care va motiveaza activitatile de zi cu zi. Obtinerea unui sentiment clar despre modul in care obiectivele tale pe termen lung se conecteaza la ceea ce faci in viata de zi cu zi te va ajuta sa castigi acei factori si acel sentiment de a avea o experienta de viata implinita.

Al doilea element este auto-reflectarea. De exemplu, studiile ilustreaza faptul ca persoanele care se auto-reflecteaza asupra felului de semnificatie pe care au experimentat-o ​​in viata lor din bucuriile, durerile, sacrificiile si binecuvantarile au un simt al sensului si al scopului mai bogat decat cei care nu.

Legaturile comunitare si sociale sunt cruciale pentru a experimenta un bogat sentiment de sens si scop. Cei care isi imbunatatesc comunitatea si legaturile sociale sunt foarte susceptibile de a experimenta un sentiment mai mare de sens si scop ca urmare.

In al patrulea rand, obtinem un sentiment sporit de sens si scop dintr-o conexiune cu ceva mai mare in afara noastra prin slujirea altora . Astfel, a face lucrari caritabile si de servicii ar duce la o crestere a sensului nostru personal al sensului si scopului.