Stiinta si religie – despre sens si scop

Stiinta si religie – despre sens si scop

Aceasta discutie inregistrata video intre un ministru metodist unit, Caleb Pitkin, si un profesor si carturar al sensului si scopului, Gleb Tsipursky, descopera atat diferente, cat si cateva paralele surprinzatoare in abordarea religiei si a stiintei fata de aceste probleme eterne.

Conform opiniei principale din Statele Unite si multe alte tari, sensul si scopul provin din religie. In acelasi timp, cercetarile arata ca a avea un raspuns clar la intrebarea semnificatiei si scopului vietii poate imbunatati foarte mult bunastarea noastra mentala si fizica. Astfel, multi oameni sustin ca ar trebui sa crezi in Dumnezeu si sa mergi la biserica pentru a avea un sens si un scop puternic si pentru a-ti imbunatati sanatatea si bunastarea.

Totusi, tot mai multi tineri se distanteaza de credinta religioasa, cu un numar tot mai mare de „atei”, oameni fara nicio afiliere religioasa in societatea americana. Multi ateisi tineri in general cauta raspunsuri care nu includ neaparat un Dumnezeu ca parte a ecuatiei. Recent, mai multe carti au explorat aceasta posibilitate, aceea de a avea semnificatie si scop al vietii sau un sentiment de spiritualitate fara Dumnezeu, ca parte a conversatiei publice.