Este rau sa fii emotiv?

Este rau sa fii emotiv?

Efectul pe care emotiile tale il au asupra ta si a persoanelor din jurul tau este ceea ce determina daca sunt bune sau rele. Daca te doare pe tine sau pe ceilalti ori de cate ori te enervezi, atunci faptul ca esti emotional este rau si trebuie sa inveti sa-l controlezi. De asemenea, daca, de fiecare data cand se intampla ceva bun, te simti prea fericit sau incantat si te gasesti spunand lucruri pe care nu ar trebui, ar trebui sa inveti sa le controlezi. Dar, daca starea ta emotionala nu este daunatoare pentru tine sau pentru altcineva, atunci nu este nimic rau in a fi emotional. In acest caz, a fi emotional iti ofera libertatea de exprimare de sine. Te opreste sa-ti suprimi sentimentele sau suferinta in tacere. De asemenea, daca emotiile tale nu sunt in niciun fel daunatoare, a fi emotional faciliteaza relatia cu oamenii!

Linia de jos
Ca persoana emotionala, ar putea merita sa va intrebati: „De ce sunt atat de emotional?” Stiind motivul pentru care sentimentele tale sunt adesea accentuate te poate ajuta sa inveti sa le controlezi. Daca starea ta emotionala se datoreaza lipsei unei diete sau exercitii fizice adecvate, poti lucra la acestea. Si daca se datoreaza durerii sau unei schimbari majore de viata, va puteti oferi timp sa va vindecati si sa va adaptati.

In cele din urma, atat timp cat starea ta emotionala nu te face sa faci lucruri de care vei regreta, sa fii emotional nu este nimic de care sa-ti fie rusine. Inseamna doar ca esti om!