Trauma si indurerarea ne fac emotivi – VI

Trauma si indurerarea ne fac emotivi – VI

8. Va indurerati
Indreptarea pierderii cuiva sau a ceva foarte apropiat va poate intensifica intens emotiile. Deci, daca emotiile tale se accentueaza ori de cate ori vezi sau auzi ceva care iti aminteste de persoana pe care ai pierdut-o, stii ca este normal. De asemenea, daca saptamani dupa ce ati pierdut pe cineva, reactionati puternic la orice, stiti ca si acest lucru este normal. Tot ce trebuie sa faceti este sa aveti rabdare cu voi insiva si sa acordati timp pentru a va usura durerea.

Durerea nu se intampla doar atunci cand cineva de care te preocupa moare. De asemenea, va puteti indure dupa o despartire, o oportunitate pe care ati ratat-o ​​sau chiar o greseala pe care ati facut-o.

Amintiti-va ca ne simtim cu totii diferiti, asa ca nu va lasati cu parerea ca plangeti mai mult decat toti ceilalti

9. Esti traumatizat
Trauma este unul dintre motivele comune pentru care oamenii devin excesiv de emotionali. Adesea este un raspuns subconstient la un eveniment oribil care a dus la vatamari fizice sau psihice. Aceste experiente declanseaza emotii negative precum frica, furia, teroarea, vinovatia, tristetea si rusinea – uneori luni sau chiar ani dupa eveniment. Experientele traumatice precum accidente, agresiuni sexuale, agresiuni fizice, rapiri si asa mai departe, pot duce la emotii sporite.

Flashback-urile traumatice sunt adesea declansate de locuri, fete, nume si obiecte care va amintesc de evenimente. Aceste flashback-uri pot duce adesea la un comportament excesiv emotional.

Daca ai experimentat o trauma, nu esti singur. Exista resurse pentru tine. Incercati sa incepeti cu: Cum sa depasiti o trauma si sa fiti si mai puternici decat inainte