Dieta saraca si suferintele majore pot duce la sentimentalism exagerat – IV

Dieta saraca si suferintele majore pot duce la sentimentalism exagerat – IV

5. Dieta saraca
Data viitoare cand va intrebati „de ce sunt atat de emotional?” incercati sa va analizati dieta. Mancarea pe care o consumi sau o neglijezi iti poate afecta in mod direct emotiile. De exemplu, s-ar putea sa-ti placa sa mananci mancaruri de tip junk food precum inghetata si ciocolata. In timp ce manancarea acestea ar putea fi placuta in acel moment, sentimentul fericit nu va dura.

Bucuria si emotia pe care o simti in timp ce mananci mancare nebunesc se datoreaza adesea unei grabe de zahar, iar aceasta graba este doar temporara. Dupa aceea, s-ar putea sa va simtiti vinovat sau suparat – mai ales daca faceti o dieta si nu este o zi de inselat.

Acest sentiment de vinovatie poate fi usor declansat in ceva mai intens daca, dupa aceea, primiti vesti neplacute sau altceva nu merge bine.

Mancarea alimentelor sanatoase, cum ar fi fructe, proteine si legume va va tine in permanenta multumit de dvs. insiva. Prin urmare, nu va exista un sentiment vinovat sau rusine dupa masa.

6. suferiti modificari majore in viata
In timp ce schimbarea este constanta in viata, exista oameni care nu sunt deschisi la ea. Exista nesansa ca tu sa fii unul dintre ei. Schimbarea poate fi buna si placuta. De asemenea, poate fi brusca si nelinistitoare. Si cand simti constant ca pamantul a fost smuls de sub picioarele tale, iti poate face emotiile incontrolabile. Unele schimbari majore comune ale vietii includ mutarea, casatoria, divortul, nasterea, pierderea unui loc de munca, obtinerea unui nou loc de munca, pierderea unei persoane dragi si asa mai departe. Aceste schimbari de viata vin adesea cu o vulnerabilitate subiacenta care iti creste emotiile.

Cand se intampla ceva bun, te simti mai fericit decat de obicei, pentru ca esti multumit, ceva bun a iesit dintr-o situatie inconfortabila. Dar daca se intampla ceva rau, tristetea sau furia ta vor fi mai intense, deoarece te simti atat de instabil.

Asadar, daca ai suferit doar o schimbare majora de viata, nu te teme sa fii prea emotional. Luati sentimentele pe masura ce vin (dar aveti grija sa nu faceti nimic daunator in acest proces).

In cateva saptamani sau luni, cand incepi sa te adaptezi la situatia ta, te vei mai simti din nou in controlul emotiilor tale.