De unde  izvorasc emotiile – III

De unde izvorasc emotiile – III

4. Te izolezi
A te mentine constant si a te indeparta de oameni / evenimente te poate determina sa fii excesiv de emotional. Sigur, a avea singur timpul este minunat si poate fi intineritor. Dar atunci cand te retragi in permanenta, iti amortizeaza spiritele. Poate fi demoralizant si te poate face inselator. Dar cand este inconjurat de oameni, chiar si ocazional, te umple de emotie. Iti ocupa mintea si o indeparteaza de grijile si necazurile tale.

Inveti, de asemenea, sa te astepti la diferite caracteristici si tipuri de oameni si inveti cele mai bune modalitati de a le trata. A fi in preajma oamenilor te poate obisnui bine cu oameni amabili, oameni blanzi, oameni incapatanati si oameni insemnati.

In timp, veti invata sa ignorati oamenii negativi si sa va pastrati emotiile sub control atunci cand va aflati in jurul lor. Ramanand retras, pe de alta parte, iti ofera mult timp pentru a te indeparta de necazurile tale. Ai putea petrece ore intregi cu gandul la lucrurile care nu merg bine in viata ta si ai deprimat sau nelinistit asupra lor. De asemenea, atunci cand sunteti intotdeauna singur, nu veti invata sa va construiti apararea impotriva unor persoane sau situatii negative. Cea mai mica provocare v-ar putea face sa respirati focul sau suspinul.

In cele din urma, atunci cand ramai singur prea mult timp, poti ajunge singur. Singuratatea este un sentiment negativ care te poate face excesiv de emotional.