Moduri prin care poti sa acorzi mai multa atentie la detalii – II

Moduri prin care poti sa acorzi mai multa atentie la detalii – II

4. Pune-ti telefonul departe
Prea mult timp de ecran poate scurtcircuita creierul intr-un mod care face mai dificila concentrarea. Cand nu va puteti concentra pe ceva, nu veti observa aproape atat de multe detalii despre asta, cum ar fi altfel.

Sansele sunt ca nu puteti opri utilizarea ecranelor in intregime. In schimb, setati orele fara ecran la orele cheie: inainte de a pleca la munca dimineata, inainte de un test mare, si mai ales in timp ce conduci, pastrati smartphone-ul in buzunar.

5. Joaca jocuri de genul „I Spy”
Imbunatatirea atentiei la detalii necesita o munca, dar nu trebuie sa fie mizerabil. Practicati sa observati caracteristici mici in spatii plictisite. Jocuri precum „Where’s Waldo” si „I Spy”, pe care le poti juca gratuit online, te ajuta sa iti antrenezi ochii pentru a vedea ceva specific intr-o imagine zgomotoasa.

6. Complimenteaza-i pe Altii Adesea
Furnizarea unui compliment autentic, unic, acorda o atentie semnificativa detaliilor. Ganditi-va la asta: complimentele grozave evidentiaza o caracteristica pozitiva a cuiva care de multe ori trece neobservata de altii.

Provoaca-te. Depaseste complimente bazate pe vizual, cum ar fi „Imi place puloverul tau”. Ce manierisme, trasaturi sau moduri de gandire prezinta obiectivul tau pe care numai cineva cu atentie serioasa la detalii ar fi observat?

7. Impartiti obiectivele in piese mai mici
Orice vrei sa realizezi, implica mai multi pasi. Chiar si obiective simple, cum ar fi „a-ti face prieteni noi”, intreprind o serie de actiuni de realizat. Ati putea incepe cu ideea de mai sus: Oferiti cel putin un compliment in fiecare zi.

Dupa ce ai facut cunostinta, este posibil sa o scoti pe acea persoana la pranz. Atentia la detalii este importanta pentru a gandi modul in care veti obtine efectiv de la punctul „A” la „B.”