Cum sa antrenati atentia la detalii – I

Cum sa antrenati atentia la detalii – I

S-ar putea sa presupuneti ca nu puteti face multe pentru a deveni mai detaliat. Cum este posibil sa fii mai atent la lucrurile pe care le eviti in mod natural?

1. Uita-te cu atentie
Una din aceste zile, incearca sa mergi la serviciu. Daca este prea departe, mergeti la magazinul alimentar. Ideea este sa incetiniti si sa acordati atentie la ceea ce va inconjoara cand in mod normal nu va ganditi decat la destinatia dvs.

Vei fi uimit de ceea ce observi. Chiar daca ati parcurs acelasi traseu catre si de la munca timp de ani de zile, veti vedea case pe care nu le-ati vazut niciodata. Veti auzi pasari, mirosi de plante si chiar veti simti puncte de presiune pe picioarele dvs. care creeaza o experienta complet noua.

2. Cititi regulat
Ganditi-va cum ar fi sa va intoarceti si sa recititi cartea preferata: a doua oara in jur, observati predefinire, motivatii ale personajelor si puncte despre care pur si simplu nu le-ati vazut la prima lectura. Deoarece cunoasteti deja care sunt principalele puncte ale graficului, puteti sa acordati atentie detaliilor prin care pur si simplu nu ati avut latimea de banda pentru a vedea prima data.

3. Faceti pauze frecvente
Pauzele sunt o modalitate importanta de a incetini, mai ales la locul de munca. Este usor sa fii atat de prins in lista de prioritati incat uiti sa observi propriile ganduri si sentimente. Ti-e sete? Daca transpirati, pentru ca sunteti nervosi de ceva?

Dezvoltarea atentiei la detalii inseamna a face munca de a observa. Daca doriti sa deveniti mai constienti, constientizarea de sine este cel mai bun loc pentru a incepe.

Un hack despre care nu oamenii stiu sa economiseasca timp pentru pauze este sa folosesti calendarul Google pentru a face „intalniri rapide”. Acest lucru va permite sa scurtati automat intalnirile programate 5 sau 10 minute pentru a adauga mai multe pauze in ziua ta.