Esti o persoana orientata spre detaliu?

Esti o persoana orientata spre detaliu?

Oamenii orientati in detaliu fac anumite lucruri pe care cei fara aceasta trasatura nu le fac. Dar doar pentru ca faci unele dintre aceste lucruri nu inseamna neaparat ca ai atentie la detalii. Toata lumea, de exemplu, poate ridica pe un accent puternic sau isi aminteste fetele.

Am observat ca persoanele cu atentie peste medie pentru detalii au anumite tendinte. Daca mai mult de jumatate dintre ei se aplica pentru tine, este un pariu corect ca esti bine sa vezi detaliile:

Autocritic
Oamenii care au atentie la detalii isi transforma adesea acea abilitate asupra lor. Nu este intotdeauna un lucru rau, dar poate fi. Oamenii autocritici cauta in permanenta modalitati de a se imbunatati.

Cand devine o problema este atunci cand se concentreaza prea mult pe detaliile care nu le plac despre ei insisi. Multi oameni orientati pe detalii trebuie sa invete sa vada binele in sine.

Inteligent emotional
In mod similar, persoanele orientate in detaliu sunt bune sa preia emotiile altora. Ei observa semne care trec neobservate de altii si conecteaza punctele pentru a intelege adevaratele ganduri si sentimente ale acelei persoane.

Aceasta abilitate este deosebit de importanta la locul de munca: Cercetarile publicate in Harvard Business Review sugereaza ca inteligenta emotionala reprezinta aproape 90% din succesul performantilor inalte. [4]

Prudent
Persoanele prudente se gandesc cu atentie la ceea ce fac ar putea afecta viitorul. Parcurgerea scenariilor „ce se intampla” necesita gandirea sistemelor: a vedea efectele de ondulare ale fiecarei actiuni este sa folositi atentia la detalii pentru a vedea imaginea mai mare.

Nevrotic
Atentia la detalii are avantajele si dezavantajele sale ca trasatura de personalitate. Dar are beneficii clare la locul de munca, iar pentru cei care pot pastra un capac pe trasaturile conexe precum nevrotismul, [5] pot aprofunda relatiile unei persoane si il poate ajuta sa evite riscurile inutile.

Intrebarea este: cum iti poti antrena atentia catre detalii?