De vorba cu tine

De vorba cu tine

Nu vi se pare interesant faptul că, atât de des, putem oferi cu ușurință sfaturi solide unui prieten, membru al familiei sau coleg de muncă fără prea multe rezerve sau probleme, dar când vine vorba de propriile noastre decizii, de multe ori ne simțim paralizați și incapabili să facem o mișcare decisivă?

Îmi place să folosesc o strategie pe care o numesc „vorbind în oglindă.” În esență, încerc să ies din propriul meu monolog sau perspectivă internă și să-mi ofer un fel de sfaturi pe care de obicei le pot oferi pentru un prieten apropiat sau un membru al familiei care se confruntă cu probleme proprii.

De multe ori, când ies din limitele minții mele și simt că sunt blocat, sunt capabil să îmi evaluez mai bine perspectiva și dacă este sau nu sănătos sau realist.

Aflu că poate fi și mai productiv atunci când vă examinați propria viață de străin și încercați să priviți cu nerăbdare care va fi traiectoria dvs. ca un mijloc pentru a vă analiza mai bine calea și pentru a înțelege cum să dați drumul acelui sentiment de a fi blocat.

Angajându-vă la un astfel de exercițiu, aveți potențialul de a crește succesul de a reflecta pe calea dvs. prin viață. De asemenea, puteți afla mai multe despre voi și de ce s-ar putea să vă simțiți prinși în mersul dvs. actual prin viață.

Păstrarea mentală în afara perspectivei proprii pentru un moment și luarea în considerare a mai multor terțe persoane asupra situației tale poate fi utilă. Această distanță față de perspectiva dvs. tradițională poate fi strălucitoare.

Potrivit autorilor Kross & Ayduk, în studiul lor „Concentrarea asupra viitorului de la Afar:

„Cercetările anterioare indică faptul că distanțarea de sine îmbunătățește auto-reflecția adaptativă despre evenimentele trecute negative.”

Când vă simțiți blocat, poate fi atât de ușor să vă permiteți să vă simțiți călcați și ieșiți din el dintr-o perspectivă mentală. Acesta este motivul pentru care este foarte important să aruncați o privire bună asupra propriului comportament pentru a determina dacă orice faceți fie în exterior în viața voastră, fie pe plan intern, are o mână în sentimentul care vă depășește spiritul!