Rational sau impulsiv?

Rational sau impulsiv?

„Acționăm ca niște jucării in vânt, lovind în mod repetat în aceiași pereți, fără să ne dăm seama niciodată că poate exista o ușă deschisă doar la dreapta sau la stânga noastră.”

Susan David, psiholog la Școala Medicală Harvard, scrie în cartea sa, Agilitatea emoțională: Obțineți dezlănțuiri, îmbrățișați schimbarea și prosperați în muncă și în viață.

În esență, ceea ce spune Susan, este că de multe ori suntem blocați într-o situație, dar continuăm aceleași abordări care ne-au blocat în primul rând, în loc să căutăm o cale alternativă înainte.

Provocările de-a lungul vieții reprezintă un aspect inevitabil al călătoriei vieții și, astfel, atunci când te simți cu adevărat blocat într-o situație în care găsești disconfort, este momentul să începi o evaluare completă a situației tale pentru a încerca și a înțelege mai bine care este sursa din acel sentiment este.

Un lucru pe care l-am învățat în a merge la terapie ca o modalitate de a face față propriilor mele lupte cu anxietatea, motivația și tendințele autodistructive, este că trebuie să identificați mai întâi cauza principală a unei probleme înainte de a putea face schimbări pozitive într-o direcție nouă.

Dacă vă simțiți blocat sau în rutină, încercați să urmăriți în timp și să determinați ce v-a obținut în acest spațiu mental în primul rând.

Să știi de ce și să lucrezi pentru a înțelege fundamentul intern al acestui moment de apatie te va împuternici să faci schimbările necesare pentru a ieși din acel funk și să îți începi ascensiunea către un sine mai productiv, revitalizat cu o energie consolidată.