Fa pasi spre ceea ce vrei sa obtii

Fa pasi spre ceea ce vrei sa obtii

Îți amintești acel plan de acțiune? Care este primul tău pas? Fa-l.

„O decizie reală se măsoară prin faptul că ați luat măsuri noi. Dacă nu există nicio acțiune, nu ați decis cu adevărat. ”-Tony Robbins

Dacă sunteți serios în atingerea obiectivului dvs., luați măsuri acum. Azi. Ridicați telefonul. Faceți apelul. Trimiteți e-mailul. Alăturați-vă site-ului de întâlniri. Începeți căutarea de locuri de muncă. Alătură-te la sală. Suna un prieten. Programează-l în calendar. Incepe. Nu există un timp mai bun decât prezentul.

Rămâneți pe pozitii

Pentru a-ți atinge obiectivele, trebuie să rămâi axat. Gândiți-vă la un obiectiv, rezoluție sau angajament pe care l-ați făcut pe care L-ați păstrat. Ce a funcționat pentru a vă ține pe cale? De ce ai păstrat-o? Care au fost factorii de joc?

În cadrul cercetărilor efectuate la Universitatea Dominicană din California, profesorul de psihologie Dr. Gail Matthews a încheiat următoarele:

„Studiul meu oferă dovezi empirice pentru eficiența a trei instrumente de coaching: responsabilitate, angajament și notarea obiectivelor unuia”

Începeți prin a vă scrie obiectivele și a le plasa acolo unde le puteți vedea. O statistică pe care am citit-o sustinea faptul că 23% dintre oameni și-au uitat rezoluțiile de Anul Nou. Uitat!

Sora mea spune deseori povestea despre obiectivul pe care l-a avut pentru vânzarea afacerii sale. Ea a scris prețul și data vânzării pe un post-it și l-a atașat în oglinda ei, unde o putea vedea zilnic. A servit ca o amintire constantă a stelei ei de Nord și a ceea ce a fost cel mai important pentru ea. O ținea concentrată și pe cale. Obiectivele familiei noastre sunt fixate pe un forum în bucătăria din casa noastră tocmai din acest motiv.

În continuare, să vorbim despre responsabilitate.

Matthews a descoperit că mai mult de 70 la sută dintre participanții care au trimis actualizări săptămânale unui prieten au raportat realizarea cu succes a obiectivului (și-au îndeplinit complet obiectivul sau au fost mai mult de jumătate acolo), comparativ cu 35 la sută dintre cei care și-au păstrat obiectivele singuri, fără să le scrie jos.

Alte studii au dovedit la fel. Împărtășește-ți obiectivele cu alții. Obțineți un partener de responsabilitate care să vă țină pe cale sau să trimiteți pur și simplu actualizări săptămânale unui prieten.