Tu cum iti masori reusitele in viata?

Tu cum iti masori reusitele in viata?

Asigurați-vă că obiectivele dvs. sunt SMART (specifice, măsurabile, realizabile, relevante și la timp).

De asemenea, trebuie să vă asigurați că:

Identificați de ce: De ce este important obiectivul dvs. pentru dvs.? Dacă nu știți de ce, vă veți distrage și pierde pe parcurs. Obiectivele tale trebuie să fie semnificative și relevante.

Aveți o dorință profundă de a vă atinge obiectivul. Cuvintele cheie aici fiind TINE și DORINȚĂ. Trebuie să vrei să obții asta. Nu poate fi pentru altcineva. Întrebați-vă: „Acest obiectiv susține viața pe care încerc să o creez?”

Credeți că este posibil. Poate că nu știți cum se va întâmpla, dar pentru a vă atinge obiectivele, o parte din voi, în profunzime, trebuie să creadă că este posibil. Acesta este motivul pentru care este important să creăm obiective care să vă inspire și să vă motiveze, dar nu sunt atât de mari încât nu credeți că sunt posibile.

Dacă ați verificat că obiectivele dvs. sunt SMART, știți de ce, aveți o dorință profundă de a vă atinge obiectivul și credeți cu adevărat că este posibil, puteți trece la pasul următor.

Vizualizați rezultatul

Claritatea este esențială. Știm cu toții puterea vizualizării. Vizualizați-vă CA DACĂ v-ați îndeplinit deja obiectivul.

Luați un moment pentru a închide ochii și imaginați-l cu adevărat. Intrați în acea scenă și simțiți-vă cât mai mult. Ce observi? Ce vezi, auzi sau simți ca urmare a atingerii acestui obiectiv? Pune-te cu adevărat în puterea pe care o vei simți atunci când îți vei atinge obiectivul.

În continuare, este timpul să creați un plan de acțiune.

Creați un plan pentru a vă atinge obiectivul

Cel puțin, creați primul pas. Acțiunile duc la atingerea obiectivelor tale. Acțiunile mici duc în cele din urmă la rezultate mari.

Creați cât mai mult un plan posibil pentru a vă atinge obiectivul. Cu cât este mai mare obiectivul, cu atât planul este mai mare. Dar păstrați-l cât mai simplu.

Ai primul pas și un plan de acțiune pentru a-ți atinge obiectivele? Grozav. Ești aproape gata să începi. Înainte de a face acest lucru, trebuie să vă identificați obstacolele.

Anticipează obstacolele

Atunci când știi ce va face în acest fel, va fi mult mai puțin probabil să fii aruncat de pe traseu atunci când lucrurile nu vor merge așa cum te așteptai (nu o fac niciodată).

Ce ar putea primi în calea dvs. de a vă atinge obiectivul? Luați în considerare factori precum distragerea, procrastinarea, pierderea concentrării, mediul dvs., subestimarea timpului și a resurselor.

De exemplu, dacă doriți să vă exersați trei zile pe săptămână, poate puteți prevedea că călătoria de serviciu va începe. Cum puteți face planuri alternative pentru acele săptămâni? Poate doriți să vă întoarceți la școală, dar nu sunteți sigur dacă puteți obține ajutorul financiar de care aveți nevoie. Sortați-l mai întâi sau identificați-vă planul.