Am gasit o noua reteta care vreau sa o incerc maine, cartofi cu sunca si mere la cuptor. Suna interesant, aruncati o privire poate va place, eu sunt curioasa cum va iesi. Asa ca hai sa lasam vorbaria si sa trecem la treaba.
Ingrediente:
– 1 kg de cartofi
– 250 ml de smantana
– 400 ml de supa
– 4 linguri de mustar boabe
– 1 lingurita de maghiran uscat
– sare, piper
– 1 tulpina de praz
– 2 mere acrisoare
– 100 g cascaval ras
– 100 g sunca taraneasca
Mod de preparare:
Curatati cartofii, spalati-i si taiati-i in patru pe lung. Puneti-i intr-un vas impreuna cu mustarul, smantana, supa, si maghiranul. Dati-i in fiert si lasati-i cca 20 de minute sa fiarba fara capac la foc mic, apoi condimentati-i pana devin putin putin picanti.
Pregatiti prazul si taiati-l inele subtiri. Spalati merele, taiati-le in jumatate, indepartati-le coaja apoi taiati merele corabioare. Incinge-ti cuptorul la 220°C. Puneti intr-o forma de sufleu, unsa in prealabil cu grasime, cartofii cu zeama lor, prazul si feliile de mar. Presarati totul cu cascaval. Taiati sunca fasii late, presarati-o, de asemenea, peste sufleul de cartofi si coaceti cca 15 minute pe al doilea nivel de jos al cuptorului. Garnisiti cu maghiran si serviti.