Pași simpli pentru prin care puteti stabili obiective în viață pentru a va atinge succesul | Partea a II – a

Pași simpli pentru prin care puteti stabili obiective în viață pentru a va atinge succesul | Partea a II – a

Mă întrebam, ce aș putea să vă spun despre stabilirea obiectivelor care nu au fost deja impartasite în cele aproape trei miliarde de resurse pe care le aveți la îndemână? Absolut nimic. Aș dori să spun că am o metodologie nouă. Dar nu.

Problema nu este că nu există suficient conținut sau informații acolo despre stabilirea obiectivelor. Problema este că citim articole, defilăm prin social media, ascultăm podcast-uri, urmărim videoclipuri pe YouTube și nu facem nicio acțiune înainte.

Nu este suficient să știi că obiectivele sunt importante sau cum să stabilești un obiectiv. Trebuie să vă identificați propriile obiective, să le scrieți și să luați măsuri pentru a le atinge.

Ca trainer corporativ, antrenor și consultant, am aflat că nu contează cât de multe cunoștințe sau informații are cineva. Pentru a-și duce învățarea la nivelul următor, trebuie să o aplice. Acolo intră valoarea reală.

Așadar, azi, în loc să vă ofer mai mult conținut, am să vă parcurg printr-un proces.

Scopul meu? Că îți faci timp să parcurgi singur acest proces și când vei termina acest articol, vei avea cel puțin un obiectiv care te va ajuta să trăiești viața viselor tale.

Iată ghidul dvs. pas cu pas pentru stabilirea și atingerea unui obiectiv în viață:

Luati un creion și hârtie sau deschideți notele de pe telefon și pregătiți-vă să acționați.

Pasul 1: Alegeți o zonă din viața dvs. care este importantă pentru dvs.

Gândiți-vă la o parte a vieții dvs. în care doriți să aveți mai mult succes sau o satisfacție mai mare. Concentrați-vă pe o zonă în care considerați că lipsește și doriți să faceți o schimbare sau o îmbunătățire. Aceasta poate include cariera, finanțele, afacerile, spiritualitatea, creșterea personală, sănătatea, familia, relațiile, viața socială sau atitudinea.

Consultați roata vieții de mai jos dacă aveți nevoie de ajutor. Pe o scară de 1-10, evaluați-vă nivelul actual de satisfacție în fiecare domeniu:

Cu cât ești mai aproape de linia centrală, cu atât îți lipsește mai mult în acea zonă; cu cât este mai aproape de linia exterioară, cu atât te simți mai reușit și fericit în acea parte a vieții tale.

Aveți o zonă pe care doriți să vă concentrați? Grozav! Puteți trece la pasul doi.