Inlocuirea instalatiei electrice, o etapa importanta in reamenajarea locuintei

Inlocuirea instalatiei electrice, o etapa importanta in reamenajarea locuintei

In locuintele actuale inca se gasesc instalatiile electrice realizate inainte de anul 1989, chiar daca in momentul de fata ele sunt destul de depasite din perspectiva functionalitatilor si a sigurantei oferite locatarilor. Asadar, nu-i de mirare faptul ca oamenii care intentioneaza sa isi zugraveasca apartamentul ori sa il reamenajeze complet iau tot mai adesea in calcul varianta de a inlocui vechile instalatii electrice cu unele noi.

Daca si voi va confruntati cu o astfel de dilema, atunci ar trebui sa stiti faptul ca instalatiile trase prin tuburi sunt cele mai populare si apreciate in momentul de fata, spre deosebire de acelea montate in zidarie. Desi sunt la fel de sigure ca si primele, dezavantajul este ca ele nu pot fi modificate dupa bunul plac al proprietarului, tocmai pentru ca acest lucru ar insemna distrugerea completa a peretelui.

Va intrebati cate prize v-ar fi necesare in fiecare incapere? Ei bine, specialistii din echipa Energy Conector s-au gandit la acest aspect, in randurile ce urmeaza fiind expuse raspunsurile lor, argumentate in detaliu.

Camara. Fara prea multe adaugiri, in camara ar trebui sa fie montata o singura priza, asta in cazul in care doriti sa testati un echipament electronic inainte de a-l transfera intr-o alta incapere. In plus, ea poate fi utila pentru a nu face zgomot in alte camere.

Sufrageria. Aici nevoile se extind, in total fiind nevoie de circa patru prize. Modelele duble pot fi implementate pentru a va mentine in functiune echipamentele si gadget-urile,  in timp ce o alta poate fi folosita pentru a introduce in ea un corp de iluminat. Sa ne gandim la o lampa cu picior alungit, asta daca doriti ca livingul sa posede alura vintage a unui „studio”.

Bucataria. Si in aceasta incapere cerintele din punct de vedere electric cresc, de dorit fiind in jur de sapte – noua prize. Asa de multe? Da, cel putin patru dintre acestea fiind indispensabile pentru electrocasnicele utile gospodinelor. La alegere, celelalte pot fi folosite pentru alimentarea frigiderului, a unui televizor sau chiar a unui sistem audio.

Dormitorul. Nu foarte multe, insa obligatoriu in apropierea patului pentru a va putea incarca usor device-urile pe care lucrati. Asadar, montati prize duble in spatele noptierelor si veti scapa de griji.

Baia. Ultima, pe care o amintim tocmai pentru a aduce in discutie faptul ca nu este recomandat sa o accesorizati cu prize. Daca intr-adevar va este dificil sa mergeti pana intr-o alta camera, atunci puteti opta pentru o priza in spatele masinii de spalat, daca nu pe holul din imediata apropiere a baii.