Razboiul generatiilor

Razboiul generatiilor

Dacă v-ați găsit vreodată la capătul greșit al unei mulțumiri neobosite a unui copil mic, veți ști că poate fi imposibil să le treceți. În timp ce multe elemente ale scenariului The Boss ar putea funcționa, există un moment în care simt că ai nevoie și de o mică întărire negativă.

Care este problema?

Copiii mei au acum 15 și 18 ani. Pot spune sincer că, deși am avut niște comportamente provocatoare, părinții noștri înseamnă că sunt doi copii de care sunt foarte mândru – mari comunicatori, etică de mare lucru, amabil, amuzant, atent. Ideea este pentru copiii mei, lucrurile astea funcționează. Și ca să fiu sincer, atunci când sunt cu copiii altor oameni, ei spun adesea „Cum i-ați făcut să facă asta!”

Copiii mici sunt uimitori. Este ca și cum tocmai s-au trezit într-un corp nou și li s-a spus să meargă, să simtă, să experimenteze totul – fiecare emoție, fiecare gust, miros, experiență, textură, multe! Sunt, prin natură, curioși și dornici să știe mai multe. Săpați totul și multe dintre acestea nu le dorim să se înfășoare!

Când s-au dat jos din pat pentru a 60-a oară și sunt expuși riscului de moarte din cauza furtunii în stilul SS pe porțile scărilor și ninja care o stăpânesc pe scări și prin uși (da, vechiul meu de 1,5 ani obișnuia să facă asta – mă sperie jumătate pentru moartea ca un film de groază când ușa s-a deschis miraculos și nu puteți vedea pe nimeni acolo, pentru că era atât de mică! Atunci este periculos.) Când merg să pună un creion într-o priză electrică sau să dea drumul mâinii în timp ce traversați drumul, este imperativ să obțină rapid învățarea și cunoștințele de care au nevoie. Am vorbit odată cu un părinte care a spus că am greșit să le spun nu copiilor mei. Am întrebat „La ce vârstă ai vrea să le prezint acel cuvânt?”, La care nu au avut niciun răspuns.

Deși sunt de acord că de obicei sunt multe mai multe cuvinte decât doar nu pentru copii, Nu este un cuvânt care te-a păstrat și eu în siguranță când eram mici.

Ce ai încercat?

În timp ce copiii mici sunt incredibil de inteligenți, explicarea meritelor cursului preferat de acțiune nu este de natură să îi păstreze în siguranță. A-i lega la talie nu funcționează. Pedepsirea lor și spunerea lor că nu mai există timp de parc până nu mergeți lângă mine nu funcționează nici ea. Deci, cum spuneți că nu și să le păstrați în siguranță?

Acum ce?

În timp ce seful nu trebuie să spună nu, există elemente ale abordării lor care funcționează pentru copii (și în societate). „Vreau să nu faci asta din cauza lui X” poate merge doar atât de departe. Nu, nu face asta nu funcționează la fel și nu vreau să faci asta pentru că …

Diferența este că primul face ca individul să simtă că i se spune ce să facă, în timp ce al doilea explică modul în care ceea ce faceți nu este acceptabil – nici social, moral, legal sau chiar să vă păstreze în siguranță.

Uneori, consolidarea negativă este esențială. De exemplu, fiul meu (care îl adora pe Bob constructorul când era mic) se juca cu trusa lui de scule din plastic și a descoperit o priză electrică … Nu m-am oprit să explic meritele care ar putea fi periculos să lipiți bobul. șofer șurub de plastic constructor în priza electrică. Am spus calm „Nu, este periculos!”

Iată punctul important: nu este vorba doar de cuvintele tale. În cazul copiilor mici, este important ca limbajul tău corporal să spună același lucru. Fața mea părea speriată și l-am apucat într-o îmbrățișare ca și cum un urs ar fi fost după el. Acest lucru l-a făcut să se uite în jur și să se gândească „Uau ce este rău?” Nu a mai făcut-o niciodată!

Aceasta nu funcționează doar pentru copii, pentru că toți ni se spune ceea ce putem face nu este suficient. Trebuie să o simțim. Și asta este foarte mult despre utilizarea întăririi negative. Am lucrat în industria auto timp de 10 ani și este unul dintre motivele fundamentale pentru care nu m-am grăbit niciodată. Știam înainte să lucrez în industria auto că este periculos să fac viteză? Desigur, dar când vedeți epava grefată a unei mașini și v-ați dat întrebarea, „cum au ieșit de acolo?” Într-adevăr nu treceți niciodată peste limita de viteză.

Întărire negativă. Nu pentru că este ilegal și poliția nu vă va plăcea, ci pentru că nu vreau să ajung prinse într-o mașină așteptând serviciile de urgență să mă scoată din capcana metalică – și asta dacă sunt norocos !

Rezultatele!

M-am simțit ca cel mai norocos părinte de pe planetă să aibă 2 copii dormind toată noaptea, dar asta nu a spus toată povestea. Îmi amintesc că mi-am petrecut câteva săptămâni calm cu fiica mea, fără niciun contact vizual, fără o îmbrățișare prea mare, fără conversație spunând doar „Îmi pare rău dragă, dar acum ne culcăm înapoi, plecăm.” Și da fiind voința puternică (asta e bine acum, dar o durere în **** la vârsta de 2 ani) fată că este, au existat uneori o oră bună. Până când a primit mesajul că mămica nu o să cânte, să se transforme într-un dinozaur, să cânte sau să imi citească o poveste.