Calatoreste si intampina aventura cu bratele deschise

Calatoreste si intampina aventura cu bratele deschise

Cei care călătoresc serios tind să câștige o perspectivă mai profundă a vieții în ansamblu. Trucul este, totuși, că nu poți intra în călătoriile tale ca turist turistic, care este interesat doar de „a vedea obiectivele turistice” și de a ajunge pe plajele curată.

Dacă vă faceți timp pentru a călători, asigurați-vă că faceți acest lucru cu scopul specific de a vedea lumea în afara zonei proprii de confort. Prin ce diferă alte culturi de ale tale? Cum afectează alte zone geografice modul în care trăiesc oamenii? Cum arată într-adevăr o țară în curs de dezvoltare sau ruptă de război?

Dacă ați stabilit cu această perspectivă, este mult mai probabil să vă faceți inima și mintea deschise în moduri la care nu vă puteți aștepta niciodată.

Încercați să fiți mai conștienți

În sfârșit, avem un ultim apel gigant la acțiune: fiți mai conștienți.

Dacă o persoană poate favoriza cu adevărat capacitatea de a fi atentă la tot ceea ce este în jurul ei, dezvoltă abilitatea de a se elibera de mentalitatea egocentrică în care toți oamenii se încadrează în mod natural atunci când nu suntem atenți.

Doar pentru a clarifica, aceasta nu este un apel pentru a nu acorda atenție propriilor gânduri și nevoi. sunt importantă de asemenea. De fapt, Dalai Lama a spus:

„Trebuie să fii compătimitor cu sinele unuia înaintea compasiunii externe.”

Fie că suntem noi înșine la început sau alții după aceea, dezvoltarea cu adevărat a capacității de a conștientiza și empatiza cu viața care se desfășoară în jurul nostru și în jurul nostru este o parte critică pentru a înțelege doar de ce trăim cu toții în primul rând.

Deci, despre ce este exact viața?

Sperăm că, până în acest moment, nu vă așteptați cu adevărat la un răspuns absolut la această întrebare. Pe de altă parte, este posibil să nu simțiți că este o anchetă fără speranță.

Nu uitați, motivul pentru care nu avem un răspuns bun despre ce este viața este că este prea complex pentru a se încadra în cuvinte în primul rând!

Complexitățile și nuanțele unei „vieți bune” sunt atât de profunde încât duc o întreagă viață a explorării – atât a noastră cât și a lumii din jurul nostru – pentru a începe chiar să formulăm un răspuns. Și chiar și atunci, de obicei, am zgâriat doar suprafața.

Când o descompunem, sensul vieții este atât de profund și valoros, merită să alungăm, chiar dacă obiectivul final este doar să surprindem gloria care ne păstrează pe toți înainte de zi.