Incearca lucruri noi pentru a te cunoaste mai bine!

Incearca lucruri noi pentru a te cunoaste mai bine!

Deși am vorbit deja despre ce putem face pentru alții, asta nu înseamnă că nu este nevoie de puțină îngrijire de sine. Totuși, nu vorbim despre răsfățarea dorințelor superficiale, trecătoare, precum un castron de înghețată sau o excursie la spa.

Micile tratamente sunt perfect fine, dar nu merg foarte departe pentru a ne ajuta să apreciem cu adevărat viața însăși. În schimb, încercați să căutați o nouă provocare.

O provocare poate fi formula perfectă pentru a ajuta la deschiderea ochilor către frumusețea lumii din jurul nostru. Ele oferă valoare fără responsabilitatea perpetuă și preocupările financiare care vin cu cariera noastră și viața profesională. Găsiți un hobby care vă răspunde intereselor și vă provoacă simultan abilitățile. Scufundați-vă într-o cercetare care v-a intrigat sau v-a fascinat întotdeauna, dar nu ați avut niciodată timpul să explorați singuri. Exersează un instrument nou, mergi la pescuit cu muste, încearcă să pictezi, învață o limbă – lumea este stridia ta!

Dacă sunteți grijuliu în selecția dvs., puteți chiar să urmăriți un interes care poate să vă dezvolte din greșeală abilitățile de viață și, eventual, chiar adăugați la CV-ul dvs.

Depășiți insecuritățile

Să ne întoarcem la gândurile și comportamentele personale, interioare. Unul dintre elementele critice pentru o viață bine trăită – și deci mai bine înțeleasă – este depășirea nesiguranțelor.

Să începem afirmând evident: toată lumea are nesiguranțe.

Uneori, aceste nesiguranțe sunt cam dificile de identificat și de a vedea ce sunt cu adevărat. Unul dintre cele mai bune moduri de a te ridica deasupra temerilor și anxietăților vieții este să lucrezi la nesiguranțele tale. Încercați să practicați mindfulness, să căutați tipare de gândire, să vă analizați comportamentul și să identificați când sunteți influențat de insecurități.

Cu cât devii mai conștient de propriile nesiguranțe, cu atât vei putea să te ridici deasupra lor, să prevenii un comportament egoist și să te permiți să faci lucruri care ar fi fost imposibile înainte.

Dacă ați fost prins într-un loc de muncă care nu vă place, de exemplu, din cauza nesiguranțelor legate de eșecul financiar sau presiunea de la egal, depășirea acestor nesiguranțe la rădăcina lor vă va permite să vă deplasați în altă parte, să vă solicitați această promoție. ” ai fost cu ochii sau chiar pur și simplu te miști orizontal în cadrul companiei pentru a găsi o muncă mai bună care să satisfacă mai bine personalitatea și talentele tale.

Nu înceta niciodată învățarea

Doisprezece ani de școală structurată (ca să nu mai vorbim de un arc de mini-carieră prin facultate, după aceea) ne pot lăsa pe mulți dintre noi să simtă că am terminat cu mediul academic, școala și învățarea în general.

Dar adevărul este că învățarea ar trebui să fie un proces pe tot parcursul vieții. Oamenii sănătoși sunt întotdeauna într-o stare de învățare. Ei văd ce este în jurul lor și vor să învețe mai multe, să înțeleagă mai multe și văd de ce totul este așa.

Acest lucru nu înseamnă că trebuie să fabricați o dorință de a începe să citiți manualele pe calcul pentru a vedea despre ce este viața. Este pur și simplu o încurajare să începi să te interesezi în lumea din jurul tău. Cercetează, sondează și află mai multe despre lucruri care îți atrag interesul, iar pasiunea ta pentru învățare va începe să crească de la sine de mult timp.

De exemplu, chiar dacă te-ai împins până la capăt printr-o diplomă de masterat, nu închideți încă cartea despre cariera dvs. academică. Luați în considerare să vă întoarceți la școală (indiferent de vârsta dvs.) pentru a obține un certificat post-master. Acest lucru nu vă va oferi doar un avantaj în arena profesională; va servi, de asemenea, ca o modalitate de a satisface acea dorință inerentă de a învăța.

Cu toate că este doar un exemplu din mulți, ideea este că este important să găsim modalități de a continua învățarea și creșterea în mod regulat.

Fii minimalist

Este ușor să auziți despre concepte precum „minimalism” și să vă gândiți la stiluri de viață extreme, cum ar fi călugării budiști care trăiesc în temple sterile în munți. Dar adevărul este că minimalismul este un stil de viață ușor de adaptat chiar și în Occidentul înfundat și materialist.

Dacă faceți pași mici, cum ar fi să cumpărați lucruri noi inutile, să stocați articole de sezon și, în general, să declanșați, vă puteți ușura într-o mentalitate minimalistă fără prea multe probleme.

Acest lucru nu ajută doar la finanțe și programul de curățare. O viață cu mai puțină dezordine duce adesea la o mentalitate mai clară, mai recunoscătoare. Și o mentalitate recunoscătoare poate fi o parte cheie a obținerii unei cunoștințe mai profunde despre ceea ce este cu adevărat acest lucru în viață.