Ghid de bune practici in perioade stresante

Ghid de bune practici in perioade stresante

  1. Nu fi dramatic

Puneți ceva care să vă ia sincer 15 minute pentru a finaliza?

Dacă da, sfatul meu pentru tine este … fă-o!

Acest lucru vă va asigura că sarcina va fi finalizată și că, de asemenea, veți înceta să pierdeți timpul stricat și să vă stresați.

Personal, cred că oamenii petrec mai mult timp pentru a se întârzia decât pentru a-și îndeplini sarcinile. E adevarat. Gândiți-vă doar la cât timp renunți la spălarea mașinii sau la pregătirea declarațiilor fiscale. Dacă vă plac majoritatea oamenilor, vă garantez că vă gândiți zile și săptămâni la realizarea acestor sarcini sau similare, înainte de a le efectua.

Este ușor să dramatizezi lucrurile pe care trebuie să le faci, dar este mult mai bine să le faci doar.

  1. Programează-ți timpul

Ești în controlul timpului tău?

Indiferent dacă ați răspuns da sau nu la această întrebare, încercați acest test:

Tocmai ai terminat cina și te bucuri să răsfoiești cele mai recente postări de pe canalul tău de socializare preferat. Dintr-o dată, partenerul vă cheamă și vă cere să ajutați la curățarea bucătăriei.

Tu…

Spuneți că o veți face peste 10 minute.

Dă-ți telefonul jos și intră imediat în curățare.

Trageți o față și spuneți: „Nu o fac!”

Sperăm că nu ați ales opțiunea 3! Opțiunea 1 este mai bună (cel puțin veți finaliza sarcina). Dar, opțiunea 2 este cea pe care ar trebui să o vizați dacă doriți să fiți productivi și de succes în viață.

Acest lucru se datorează faptului că ilustrează perfect puterea de a acorda prioritate timpului tău. Sigur, doriți să verificați fluxul social media, dar acest lucru nu este la fel de important ca să vă asigurați că bucătăria dvs. este curată și ordonată după masă.

Dacă aveți ceva cu care vă amendați, recomandarea mea este să programați o oră sau mai mult în calendarul dvs. pentru a-l completa. Calendarul Google funcționează bine pentru acest lucru, deoarece puteți configura mementouri. Apoi – când va veni timpul – dedicați-vă atenția doar pentru a vă îndeplini sarcina.

  1. Spune-l

De multe ori ne simțim copleșiți pentru că o sarcină este prea supraîncărcată. În acest caz, rupeți sarcina în sm toate, bucăți de dimensiunea mușcăturii care pot fi ușor verificate.

De exemplu, dacă trebuie să creați un buletin informativ pentru compania dvs., nu vă lăsați învinși de obiectul lucrării. În schimb, descompun-o:

Decideți conținutul

Cercetări pe teme

Redactați copia

Puneți copia în software-ul de aspect

Imprimare

Distribui

Și, aici este cea mai bună parte a descompunerii sarcinilor mai mari în cele mai mici: pe măsură ce verificați fiecare sarcină, veți crea un sentiment de realizare și satisfacție pe măsură ce vă veți îndepărta progresiv de obiectivul final.

Îndepărtarea sarcinilor vă poate salva de la rupere!

  1. Fii amabil cu tine însuți

Nu vă lăsați pe trecut și cât timp v-ați consumat deja. Nu o vei primi înapoi; deci nu are rost să disperați. În schimb, concentrați-vă pe a merge mai departe și a face mai bine data viitoare.

Nimeni nu este perfect, așa că este nedrept și improductiv să te lași de fiecare dată când eșuezi. Și, amintiți-vă, nu veți învinge obiceiul de amânare peste noapte. Dar, începând acum, puteți începe să transformați valul în favoarea voastră.

Ia sfaturile pe care le-am împărtășit astăzi și pune-le în acțiune în viața ta.

Când faceți acest lucru, veți începe să creați motivația de a aborda sarcinile pe care trebuie să le faceți. Și înainte de mult timp, veți fi captivat de tot și gata să luați lumea!

Un ultim avertisment despre demararea sarcinilor …

Procrastinarea este ca un card de credit: este foarte distractiv până când primiți factura. – Christopher Parker