Invata sa infrangi procrastinarea atunci cand te simți copleșit

Invata sa infrangi procrastinarea atunci cand te simți copleșit

Procrastinarea este o capcană în care mulți dintre noi se încadrează. De fapt, potrivit unui studiu din 2007 al Asociației Psihologice Americane, între 80% și 95% dintre studenții de la colegiu se amână când vine vorba de finalizarea sarcinilor și a cursurilor.

Și, din experiența mea de antrenor de viață, am ajuns să cred că acest interval procentual continuă dincolo de facultate și în viața de muncă.

S-ar putea să fiți surprins să auziți, dar … am fost un super-procrastinat când eram mic!

La vremea respectivă, mi s-a părut bine și normal să pun lucrurile la dispoziție chiar în ultima clipă, cum ar fi studierea examenelor mele sau pregătirea pentru un interviu.

Cu toate acestea, în timp ce o gândire de amânare „te-ar putea duce” la facultate – nu va funcționa atunci când vine vorba de cariera ta.

Acest lucru se datorează faptului că marea majoritate a locurilor de muncă implică lucrul în echipă; și dacă promiți continuu lucruri, dar nu reușești să le livrezi (cum ar fi un plan de proiect sau note informative pentru o întâlnire), colegii tăi vor observa rapid. Și, vor deveni rapid frustrați și enervați de lipsa dvs. de acțiuni.

Acum, nu mă înțelegeți greșit. Cu siguranță, există un moment și un loc pentru amânare. De exemplu, dacă vi se oferă o sarcină cu prioritate ridicată pentru finalizare, va trebui probabil să întârziați lucrul la o sarcină cu prioritate mai mică (aceasta este de fapt o tehnică bună de gestionare a timpului). Cu toate acestea, dacă amânați cu toate sarcinile, atunci va trebui să găsiți o modalitate de a vă elibera de acest obicei de a ucide productivitatea.

Dar, să ne oprim o clipă și să ne punem întrebarea: de ce majoritatea oamenilor se amână?

Ei bine, potrivit lui Alexander Rozental, cercetător de amânare și psiholog clinic la Institutul Karolinska din Suedia:

„Oamenii se amână din cauza lipsei de valoare asociate sarcinii; pentru că se așteaptă să nu atingă valoarea pe care încearcă să o atingă; deoarece valoarea este prea departe de tine în termeni de timp; sau pentru că ești foarte impulsiv ca persoană.”

Vă recunoașteți în oricare dintre aceste puncte? Dacă o faceți, nu vă faceți griji, deoarece ajutorul este la îndemână.

Începeți

Indiferent dacă curățați un dulap sau planificați obiectivele trimestriale ale echipei dvs., începerea este jumătate din lupta către finalizare.

Mulți scriitori au învățat acest lucru pe calea grea. Adesea suferă de ceva numit „blocul scriitorului”, o condiție psihologică care îi determină să nu poată produce niciun material nou. Există numeroase opinii despre cum să depășești acest lucru, dar cel mai bun mod de departe este ca scriitorul să înceapă pur și simplu să scrie!

Probabil că ați observat ceva similar în propria viață. Când în sfârșit începeți ceva, îl faceți mult mai ușor sau mai repede decât ați planificat inițial. Cu alte cuvinte, nu a fost atât de greu cum ai crezut.

Așa cum a declarat Laotzu cândva:

„O călătorie de o mie de mile începe cu un singur pas.”

Deci nu ezita. Faceți primul pas. Și puneți-vă deasupra și dincolo de amânare.