Cum să atingeți forța voastră interioară – Partea a II – a

Cum să atingeți forța voastră interioară – Partea a II – a

Vestea bună este că nu ai nevoie de nimic special pentru a exersa medierea mindfulness. De fapt, tot ce trebuie să faceți este să urmați acești șase pași simpli:

Ia loc. Găsiți un loc unde să stați sau să îngenuncați care să se simtă calm și liniștit.

Setați o limită de timp. Poate fi cât mai scurt de câteva minute sau cât mai multe ore. Recomandă 5-10 minute la început.

Observă corpul tău. Cum se simte corpul tău în poziția pe care ai ales-o? Simțiți vreo presiune asupra articulațiilor dvs. de la șezut sau de la genunchi?

Simțiți-vă respirația. Urmați calea respirației dvs. în timp ce se deplasează prin corpul vostru.

Observați când mintea voastră a rătăcit. Nu puteți să vă feriți de rătăcire. În schimb, ori de câte ori observați că s-a întrebat, pur și simplu întoarceți-vă atenția asupra respirației.

Fii amabil cu mintea ta rătăcitoare. Nu vă faceți griji cu privire la locul unde vă rătăcește mintea. Permiteți-vă capacitatea de a experimenta momentul și odată ce trece momentul, reveniți la prezent.

Când rămâi concentrat pe momentul prezent, dezactivezi partea critică a minții tale. În prezent, nu există nimic de care să vă faceți griji (ca viitorul) și nu este nimic de care să vă simțiți vinovat (ca în trecut). În prezent, singurul lucru în mintea ta va fi „care este următoarea cea mai bună decizie pe care o pot lua”.

De exemplu, dacă ți-ai pierdut locul de muncă, singurul lucru la care ar trebui să te gândești este „ce acum”? Dacă vă îngrijorează viitorul, vă gândiți, „cum pot să plătesc aceste facturi”? Dacă sunteți în trecut, este posibil să vă spuneți „dvs. v-ați încurcat din nou și nu veți putea înțelege lucrurile”.

Împuterniciți-vă forța interioară pentru a depăși adversitatea

După ce v-ați antrenat cum să vă auziți puterea interioară, singurul lucru care ați rămas este să îl lăsați să strălucească. Prin aceasta, vreau să spun că trebuie să asculți ce îți spune puterea ta interioară.

S-ar putea să vă găsiți într-o situație în care vocea critică vă atenționează cu privire la costul de a vă urma puterea interioară. Gândiți-vă la povestea căpitanului America despre care am menționat mai devreme. L-a costat literalmente să-i urmeze puterea interioară, dar totuși a făcut-o.

Ar fi un deserviciu pentru mine să vă spun că va fi ușor să vă ascult forța interioară. Nu spun asta în niciun caz. Cu toate acestea, veți constata că ignorând puterea voastră interioară, costul este mult mai mare decât vă așteptați.

Atunci când îți ignori vocea interioară și nu îți folosești puterea interioară, te vei confrunta cu regret. Această reacție rapidă te-a determinat să spui ceva pe care nu-l poți lua înapoi. Sau îngrijorarea dvs. cu privire la modul în care vor reacționa ceilalți la sentimentele dvs. autentice s-ar putea să fi salvat o relație de care erați mai bine.

Gândiți-vă pentru o clipă dacă căpitanul America a făcut exact ceea ce și-au dorit toți ceilalți și i-a transmis lui Barnes autoritățile. Probabil s-ar fi întâmplat două lucruri. Primul, autoritățile află rapid că Barnes a fost încadrat, el este eliberat, iar Barnes se înțelege cu supărare pe Rogers că a renunțat la el atât de repede. Două, autoritățile nu află la timp și Barnes este executat pentru infracțiuni pe care nu le-a comis. În ambele cazuri, Rogers este lăsat cu regretul de a ști că nu și-a folosit puterea interioară și a făcut ceea ce știa el în profunzime era necesar. În schimb, el cedează la presiunile societății și acum cineva de care are grijă trebuie să sufere fără niciun motiv.

Gânduri finale

A urma vocea interioară și a fi tu însuți este cheia pentru a-ți găsi și a-ți construi puterea interioară. Calea nu va fi întotdeauna cea mai ușoară, dar va fi întotdeauna cea mai împlinitoare. Găsiți-vă puterea interioară și fiți suficient de curajoși încât să-l lăsați să strălucească.