Importanța rezistenței – Partea a II – a

Importanța rezistenței – Partea a II – a

  1. Arată-ți compasiune

Cred că autocompătimirea vă ajută să faceți față provocărilor vieții cu mai mult har și ușurință. Indiferent de situația în care te-ai confruntat în viață, nu te lăsa bătut de asta.

Indiferent dacă a fost ceva care ți se află sub controlul tău sau nu, arată-ți o oarecare compasiune de sine.

Când îți faci timp să fii amabil cu tine, întărești ideea că merită să fii tratat bine. Cel mai rău lucru pe care îl poți face este să dai vina pe tine însuți. Acesta este un mod sigur de a experimenta sentimente de rușine, care este o povară puternică de dezbrăcat.

Compasiunea de sine recunoaște realitatea că trăiești un moment nesănătos, nu o viață nesănătoasă. Întotdeauna ai de ales care va fi momentul următor.

Data viitoare când lovește haosul, întrebați-vă ce aveți nevoie pentru a vă simți mai întemeiat atunci când tot ceea ce vă simți în mediu nu se simte neliniștit.

A-ți arăta dragoste înseamnă a recunoaște și a accepta că nu ești perfect și nici nu este viață! Tot ce putem face este tot ce este mai bun.

Adoptarea acestei mentalități vă va permite să vedeți provocările mai obiectiv și, la rândul dvs., să vă simțiți mai mult în controlul vieții voastre.

La sfârșitul zilei, nu poți controla modul în care alții reacționează sau ce îți oferă lumea. Cu toate acestea, puteți controla întotdeauna lumea voastră interioară.

  1. Asuma-ți responsabilitatea pentru viața ta

Dacă refuzați să vă asumați responsabilitatea pentru dezavantajele vieții, evitați problemele și, la rândul dvs., vă desconsiderați.

Este posibil ca o întârziere să nu fi fost vina ta. Totuși, asta nu înseamnă că nu puteți să vă asumați. Când circumstanțele sunt nefavorabile, este nevoie să spunem: „Dețin asta”.

Petrecerea timpului și a energiei fiind amară spre o situație este o pierdere de timp. Nu poți merge mai departe în viață dacă ești prea ocupat să dai vina pe lume pentru problemele tale.

Evitați să faceți scuze cu orice preț și recunoașteți rolul pe care l-ați jucat în situație. Așa vă veți simți împuternicit să învățați din greșelile voastre și să reveniți repede când veți fi doborât.

Dupa cum spune Erica Jong:

„Luați-vă viața în propriile mâini și ce se întâmplă? Un lucru groaznic: nimeni de vină.”

  1. Găsiți căptușeala de argint

Viața acționează în moduri amuzante. Ceea ce poate părea cel mai rău lucru din lume se poate dovedi a fi o binecuvântare deghizată.

Viața te-a doborât cu adevărat, sau viața încearcă doar să te orienteze într-o altă direcție? Al doilea fapt că lucrurile nu merg așa, deseori suntem înclinați să considerăm că este un lucru rău. Dar dacă nu este?

Privind partea strălucitoare a unei situații dificile, vă veți simți mai împuternicit să găsiți o soluție la problemă.

Cercetările arată că a avea o perspectivă pozitivă în circumstanțe dificile nu este doar un predictor important al rezilienței, dar este cel mai important predictor al acesteia.

Persoanele optimiste privesc întotdeauna obstacolele și provocările ca oportunități de a se îmbunătăți. Dacă puteți vedea paharul pe jumătate plin, veți fi o persoană mai fericită în general, indiferent de loviturile vieții.