Importanța rezistenței – Partea I

Importanța rezistenței – Partea I

V-ați întrebat vreodată de ce unii oameni revin mai repede din cauza provocărilor, în timp ce alții cad și nu se mai pot recupera? Se reduce la reziliență.

Rezistența este procesul de adaptare bine în fața adversității, a traumelor, a tragediei, a amenințărilor sau a surselor semnificative de stres.

În mare parte, modul în care abordați neajunsurile, vă determină nivelul de succes în viață. Acesta este motivul pentru care este atât de important să deții o mentalitate rezistentă.

Marele lucru al rezilienței este că este o trăsătură care poate fi învățată și cultivată cu practica. La fel ca un mușchi, trebuie să-l flexați în fiecare zi.

Rețineți că dispunerea de reziliență nu va face ca provocările voastre să dispară. Cu toate acestea, îți va oferi capacitatea de a te reîntoarce mai repede, astfel încât să te poți întoarce să te bucuri de viață la maxim.

În cuvintele dr. Steve Maraboli, „Viața nu devine mai ușoară sau mai iertătoare; devenim mai puternici și mai rezistenți. ”

Când simți că nu ai puterea să treci prin momente dificile, sunt aici să-ți spun că o faci.

Faceți un moment și gândiți-vă la fiecare greutăți pe care le-ați îndurat în trecut.

Încă stai în picioare. De ce crezi că asta este? Care a fost personajul tău care ți-a permis să treci prin aceste momente dificile?

Aș argumenta că oamenii nu își acordă suficient credit pentru cât de rezistenți sunt și au fost întotdeauna.

Nu contează de câte ori cădeți. Tot ceea ce contează este să reveniți. Sunt un credincios adevărat că nu veți ști niciodată cât de puternic sunteți de fapt până când nu sunteți puternici este singura opțiune pe care o aveți.

Eu sunt dovada vie că puteți transforma fundul rock într-o viață cu adevărat de scop. Cu toate acestea, trebuie să credeți că acest lucru este posibil pentru dvs.

Iată cinci pași pentru a sări repede când viața te doboară.

  1. (Re)incadreaza experiența dificilă

Haideți să facem față … este dezamăgitor când viața te doboară. În această stare, este ea să renunți la auto-milă și să dai vina pe lume pentru problemele tale. Narațiunea internă „De ce eu?” Se poate juca în capul tău ca o înregistrare proastă.

Cu toate acestea, doar pentru că ai deraiat, asta nu înseamnă că ai eșuat cu totul. Îmi place să-mi dau cinci minute să mă dezvălui în dezamăgirea mea și apoi, revin la a fi un gangster emoțional.

Cum pot face acest lucru?

Reformulând interpretarea mea despre o experiență negativă.

Reframing înseamnă schimbarea modului în care gândești sau „vorbești” cu tine însuți despre un eveniment stresant. În loc să spui „Renunț”, „Eu sunt un eșec”, schimbă-ți narațiunea internă și spune ceva de genul: „Aceasta este doar o întârziere. Voi trece prin asta pentru că sunt o persoană puternică.”

Totul se rezumă la semnificația pe care o oferiți experiențe în viață, atât bune, cât și rele. Evenimentele de viață stresante sunt doar oportunități pentru a crește și a deveni mai mult.